2024. április 27. 14:46

KezdőlapERCA Budavári Palotában rendezték az ERC díjátadó ünnepségét

A Budavári Palotában rendezték az ERC díjátadó ünnepségét

-

Hétfőn este a Budavári Palotában rendezték az idei ERC-szezon díjátadó ünnepségét, melyen a 2023-as bajnokokat és a közönségszavazás győzteseit köszöntötték. 

A Rally Hungary után még egy napot maradtak az ERC-sztárok Budapesten, mivel a Budavári Palotában rendezték a 2023-as szezon díjátadó ünnepségét. 

A rendezvényen 90 vendég előtt díjazták az idei szezon bajnokait és a közönségszavazások nyerteseit. 

Fotó: FIA ERC

A szurkolók szavazása után a Rallytechnology kapta az év szerelői díját, miután a Barum Rallyn 17 perc alatt cserélték ki Chris Ingram autójában a sebességváltót. Simone Campedelli nyilatkozata lett az Év szakaszvégi nyilatkozata, míg Andrea Mabellini érdemelte ki a legtöbbet fejlődött versenyző címét. Az év legnagyobb mentésének a szurkolók Jeanette Kvick cselekedetét gondolták, miután Alfred Kramer navigátora kimentette itinerét és a menetlevelet, amikor vízbe estek a Peugeot 208 Rally4-gyel. 

A díjátadón különleges köszöntésben volt része Luis Ramosnak, aki a Michelin ERC programjának üzemeltetőjeként a Rally Hungaryn dolgozott utoljára. Az este folyamán bemutatásra került egy Craig Breen előtt tisztelgő kisfilm is. 

Fotó: FIA ERC

A Budavári Palotában jelen voltak az ERC további három gumibeszállítójának képviselői is, a Hankookot Manfred Sandbichler, az MRF-et Vivek Ponnusamy, a Pirellit pedig Terenzio Testoni képviselte. Az FIA részéről Marina Dunachrallysport menedzser, valamint Andrew Wheatley rally igazgató volt jelen. 

Az ünnepségen megkapta bajnoki trófeáját Roberto Daprá és Luca Guglielmetti, az ERC4 bajnoka, Jon Armstrong és Cameron Fair, az ERC3 bajnoka, Norbert és Francesca Maior, az ERC Junior bajnoka, valamint a csapatbajnokságot nyerő MRF Team, melynek díját Vivek Ponnusamy vette át. 

Hayden Paddon és John Kennard videóhívás formájában csatlakozott az ünnepséghez, az ERC bajnoki címért járó díjat már a Barum Rally után átvehették. 

“Fantasztikus volt az idei év az ERC-ben – mondta Hayden Paddon. – Nagyszerű versenyeken vehettünk részt, kiváló versenyzőkkel vívhattuk meg a csatákat, nagyon élvezetes volt minden verseny. Már az év elején a bajnoki címet tűztük ki célul, amit végül nagyon nagy öröm, hogy sikerült elérni. Ez azonban nagy munkát követelt meg az BRC Racingtől, a Hyundai Motorsporttól és mindenkitől, aki támogatott és segített minket.” 

A díjátadón az ERC menedzsere is felszólalt. 

Fotó: FIA ERC

“Az év során nagyon sok ember kemény munkája kellett, hogy egy nagyszerű szezont bonyolítsunk le – mondta Ian Campbell. – A bajnokság 70. születésnapját ünneplő szezon mindvégig nagyon izgalmas volt, nyolc versenyből állt a bajnokság, melyeken átlagosan 47 nevezés volt az ERC-ben, továbbá minden versenyt élő közvetítéssel lehetett követni. Most azonban már a 2024-es szezon naptárjának véglegesítésén dolgozunk, és bízunk benne, hogy minél előbb közzé tehetjük.” 

Az ünnepségről egy rövid videó itt tekinthetó meg.

Friss