2024. május 02. 01:50

KezdőlapERCCsomós Mixi újra Nagy Attilával versenyez

Csomós Mixi újra Nagy Attilával versenyez

-

Közösségi oldalán szűkszavú posztban jelentette be a Csomós Miklós és Nagy Attila versenyzőpáros, hogy a navigátor visszatér Mixi mellé.

A kissé mozis hangulatú előzetes (amit talán a GTA VI trailerének sikere ihletett 😀 ) további részletekre nem tér ki, a csapat szombatra ígért további információkat. Csütörtökön aztán mégis közreadott a csapat két nyilatkozatot.

„Először is szeretném megköszönni mindenkinek a türelmet” – mondta Nagy Attila. „A Kanári-szigetek Rally után úgy éreztem, hogy egy kis szünetre van szükségem. A balesettől ijedtem meg, de azt hiszem, az is közre játszott, hogy rossz időben érkezett. Mixivel tíz éve versenyzünk együtt, erre vágytunk gyerekkorunk óta, olyan autókkal, olyan versenyeken mehettünk és olyan eredményeket értünk el, amikről álmodni sem mertünk. Ennek ellenére egy mókuskerékben voltunk, amiből úgy éreztem, ki kell szállnom, legalábbis egy kis időre. Nagyon hálás vagyok Bán Viktornak, hogy beugrott helyettem Mixi mellé, ezzel nem csak őt, hanem engem is kisegített. Bár nem terveztem mással versenyezni, de nagyon örülök, hogy Cseh Vilivel és Hangodi Bendegúzzal mehettem egy illetve két versenyt. A Győr Rally előtti teszten ültem Mixi mellett, de akkor még nem álltam készen a visszatérésre. Most viszont igen. Egyre jobban kezdett hiányozni az amit 17 éves korunk óta Mixivel felépítettünk, mindent elkövettünk azért, hogy versenyezhessünk és mindenen átmentünk, hogy mi legyünk a legjobbak. Mixi nem csak versenyzőtársam, de nagyon jó barátom is, mint ahogy mindenki a csapatban. Jó volt egy kicsit pihenni, de most már nagyon hiányzik a versenyzés Mixivel és hogy harcoljunk az Európa-bajnokságon. 

Az elmúlt több mint fél évben sok bátorítást kaptam a csapattól, versenyzőtársaktól, szurkolóktól, amiért nem tudok elég hálás lenni. Köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt. Mindent megteszek, hogy jövőre ezt jó eredményekkel tudjuk meghálálni.“

Csomós Mixi is örül, hogy újra összeáll a nagy csapat, de természetesen nem felejtkezett meg beugró navigátorról, Bán Viktorról sem, akivel az elmúlt hat versenyen indult és akivel az eddigi legjobb Európa-bajnoki eredményét érte el a Barum Rally második helyezésével.

„Örülök, hogy Ati visszatér. Remélem, sokáig fogunk együtt versenyezni és jövőre még jobb eredményeket érünk el az Eb-n. Ezúton is szeretném megköszönni Bán Viktornak a hat közös versenyünket. Nagyon jó navigátort és barátot ismerhettem meg a személyében, további sikereket kívánok neki” – mondta Csomós Mixi.

Nagy Attila a Kanári-szigetek ERC futamán elszenvedett hatamas baleset után érezte úgy, hogy szüksége van némi pihenőre. A Róma Rallyn ugyan ott volt a csapat mellett, de az itinert már Bán Viktor diktálta Mixinek. Nem is rosszul, hiszen Olaszországban az ERC értékelés hetedik helyén végeztek, majd a Barum Rallyn a csapat eddigi legnagyobb sikerét érték el a második hellyel. A folytatásban diadalmaskodtak Győrben és Diósgyőrben is, aztán a Rally Hungaryn az utolsó előtti gyorsaságin vezető helyről estek ki egy újabb balesettel. A Skodát újjáépítették, de a Mikulás Rallyn nem Mixi indul vele, hanem a Német László-Szabó István duó.

Csomós
foto: Csomós Mixi

Nagy Attila a Kanári-szigetek után a WHB Győr Rallyn tért vissza a pályákra. Cseh Vilmos navigátoraként hetedikek lettek, de mindketten elsősorban a versenyzés öröméért indultak, nem az eredmény volt a fontos. Nagy a Diósgyőr Rallyn már Hangodi Bendegúz mellett ült a Rally4-es Peugeotban, majd a Rally Hungaryn is együtt álltak rajthoz. A sors fura fintora, hogy épp a 11-es gyorsaságin szenvedtek balestet, ugyanazon a szakaszon, ahol Mixiék is kiestek. A navigátor a versenyszezon után az RSB munkáját is segítette, részt vett a 2024-es szabályok kialakításában.

A folytatás minden bizonnyal az ERC lesz: „Már 2024-re koncentrálunk, komoly büdzsét kell összerakjunk addig…” – írták közösségi oldalukon.

Csomós
Fotó: Csomós Mixi

 

Friss