2024. április 28. 10:12

KezdőlapERCÚj kupa indul jövőre a Rally Hungaryn

Új kupa indul jövőre a Rally Hungaryn

-

Az M-Sport Poland egy új kupát indít Fiesta Rally3 Trophy néven. A sorozat az ERC öt fordulóján zajlik, és a győztes a 2025-ös Közép-Európa Rallyn indulhat egy Fiesta Rally3-mal.

A sorozat, amelynek célja a nemzeti versenyekből a nemzetközi versenyzés felé vezető út egyengetése, minden korosztály számára nyitva áll, és mind az öt fordulóban díjakat osztanak.

Minden résztvevő azonos specifikációjú Pirelli gumiabroncsot és Gulf Race üzemanyagot használ a futamokon, amelyeket kedvezményes áron lehet megvásárolni. A versenyek győztesei 12 új Pirellit gumit kapnak a következő versenyre, a második helyezett hat új abroncsot kap, kettőt pedig a harmadik helyezett. A Gulf Race Fuels 300 liter Gulf MSR EVO2 üzemanyagot ad a fordulók nyerteseinek. A második és harmadik helyezett párosok 150, illetve 50 litert kapnak.

„A Fiesta Rally3 szívesen látott résztvevője az ERC-versenyeknek, amióta 2021-ben megjelent. Egyértelműen vonzónak bizonyul, mind a teljesítményszintje, mind pedig az alacsonyabb üzemeltetési költségei miatt. Ezért nagy öröm, hogy 2024-ben az Európa-bajnokság öt fordulóján üdvözölhetjük a Fiesta Rally3 Trophy versenyzőit. Nincs kétségünk afelől, hogy a Fiesta Rally3 Trophy nagy sikert arat majd, és újabb ösztönzést nyújt az ERC-ben való versenyzésre” – mondta Iain Campbell az ERC első embere.

Evans
Fotó: @World / FIA ERC

„A Fiesta Rally3 Trophy egy új, egymárkás sorozat, amely reményeim szerint segíteni fogja a sportágunk csúcsára hivatott versenyzők következő generációjának jutalmazását és ösztönzését. Az M-Sport Polandnál napi kapcsolatban állunk a versenyzőkkel. Az egymárkás versenysorozatok egykor az M-Sport Poland üzleti tevékenységének magját képezték, és emlékszem, milyen izgalmas volt látni a sokféle háttérrel rendelkező, tehetséges versenyzőt. Nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a Fiesta Rally3 népszerűségével szükség van egy kupára, amely segít kiemelni, hogy kiket kell támogatnunk a közeljövőben. Jelenleg hihetetlen eredményeket látunk a Fiesta Rally3 Evo-tól, biztos vagyok benne, hogy a jövő évi Fiesta Rally3 Trophy-ra nevezők tovább bővítik majd ezt a listát” – fűzte hozzá Maciej Woda, az M-Sport Poland igazgatótanácsának tagja.

A Fiesta Rally3 Trophy-ra való nevezéshez a versenyzőknek először regisztrálniuk kell az FIA ERC3 bajnokságra, majd az M-Sport Poland-on keresztül kell nevezniük a sorozatra.

Számunkra külön öröm, hogy a Rally Hungary nyitja meg a Fiesta Rally3 Trophy első szezonját. Ezt követi az Észt Rally, a Rally di Roma Capitale (július 26-28.), a Barum Rally és a lengyelországi Rally Silesia.

Armstrong
Fotó: Jon Armstrong Rally

Az ERC3 bajnok visszatért a hatalmas bukás után

Friss