2024. április 27. 22:21

KezdőlapERC10 éve szerezte egyetlen győzelmét az ERC-ben Robert Kubica

10 éve szerezte egyetlen győzelmét az ERC-ben Robert Kubica

-

Robert Kubica öt ERC versenyen indult eddig rally karrierje során, és 2014 valószínűleg egy emlékezetes év számára, hiszen ekkor nyerte meg a Janner Rallyt. 

A 2014-es ERC szezon az osztrák Janner Rallyval kezdődött, a 80 nevezőre pedig 18 gyorsaságin 245.64 km versenytáv várt. 

A döntően aszfaltos versenyen Kajetan Kajetanowicz kezdett a legjobb formában, majd Raimund Baumschlager vette át a vezetést. 

A nyolcadik szakasztól azonban a cseh Václav Pech jr. és Robert Kubica harcolt a győzelemért, amit végül a lengyel versenyző tudott megszerezni. Kubica ekkor szerezte egyetlen ERC futamgyőzelmét, de nem szabad kizárni, hogy egyszer még visszatér a rallyversenyzéshez. 

A versenyen több magyar páros is indult Csucsu és Mesterházi Márk Mitsubishi Lancer Evo IX-cel, ifj. Érdi Tibor és Zsiros Gábor, valamint Hadik András és Kertész Krisztián R4-es Subaruval, Bessenyey Zoltán és Nyírfás Julianna R3-as Hondával, Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs R3-as Renault-val állt rajthoz. 

Végül a legjobb magyar eredményt Csucsuék érték el, akik az abszolút 15., és a Production Cup ötödik helyét szerezték meg. Klausz Kristófék pedig a 2WD Kupa hatodik helyén zárt. 

Friss