2024. április 27. 20:33

KezdőlapERCVáltoznak az ERC-csapatbajnokság szabályai 2024-ben

Változnak az ERC-csapatbajnokság szabályai 2024-ben

-

Új szabályok szerint bonyolítják le idén az ERC-csapatbajnokságot, hogy érthetőbb és könnyebben követhetőbb legyen. 

Az idei ERC-szezontól minden ERC, ERC3 és ERC4 bajnokságba nevezett csapat jogosult lesz pontot szerezni csapata számára is a versenyek végeredménye alapján. 

Ez nagy változást jelent a 2023-as szabályokhoz képest, akkor csak az első 15 helyen végző versenyzők voltak erre jogosultak.  

Az ERC szervezői remélik, hogy a változással több Rally2-es autóval induló csapat is nevez a csapatbajnokságba. 

Az idei csapatbajnokságban való részvételhez regisztrálni kell az ERC valamely bajnokságába az FIA által létrehozott piramisban szereplő bármilyen autóval. 

Andrea Mabellini az MRF Team csapatával érkezik a Rally Hungaryre

A versenyek végeredménye alapján egy csapat két legjobb eredményt elérő autója lesz jogosult a csapat számára pontot szerezni, amennyiben kettőnél több autója is van egy csapatnak, úgy a végeredmény alapján lassabb autók nem rabolhatnak pontot a többi csapattól. Év végén a csapatok hét legjobb eredménye alapján alakul ki a végeredmény. 

A háromnál több autóval induló csapatok a versenyek adminisztratív ellenőrzése előtt kötelesek azt a három autót megjelölni, akik közül a legjobb kettő a csapatbajnokságban jogosultak lehetnek pontot szerezni. Ha ilyen csapat nem jelöli ki három autóját, akkor nem szerezhet bajnoki pontot. 

Friss