2024. április 28. 08:00

KezdőlapERC2025-ben WRC-futamot rendeznének a Kanári-szigeteken

2025-ben WRC-futamot rendeznének a Kanári-szigeteken

-

A WRC Promóter szeretné, ha az aszfaltos Kanári-szigetek Rally bekerülhetne a WRC-naptárba, írta meg a francia média. 

Néhány éve már szó volt arról, hogy a Kanári-szigetek Rally és a Spanyol Rally felváltva szerepelhetne a WRC-naptárban, azonban a Kanári-szigetek azóta is “csak” ERC-futamnak ad helyet, míg a Spanyol Rally 2022 óta nem szerepel a világbajnokság programjában. 

A WRC Promóter részéről azonban jelenleg érdeklődés tapasztalható egy Kanári-szigeteki verseny iránt. 

“Hónapok óta, majdnem egy éve vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy WRC-futamot rendezhessünk a Kanári-szigeteken – idézi Aridany Romerot, a Cabildo de Gran Canaria sporttanácsadóját a Rallye-sport.fr oldal. – Megtudom erősíteni, hogy a WRC Promóter szeretné, ha 2025-ben és 2026-ban is helyet adnánk a vb mezőnyének. Tudjuk, hogy a WRC-futamhoz igen nagy anyagiháttérre van szükség, azonban azt is tudjuk, hogy ha sikerülne előteremteni, akkor a rallysport Forma 1-ének adhatnánk helyet.” 

Akár Skócia is otthona lehet a WRC-futamnak

“Soha nem gondoltuk, de Germán Morales, a Kanári-szigetek Rally promótere megteremtette annak lehetőségét, hogy már a WRC Promótere is gondolkozzon itteni versenyről. Nem titok, hogy a WRC Promóter kedveli útjainkat, és tetszik a versenyszervezők odaadása. Ismét szeretnének spanyol WRC-futamot és e téren a Kanári-szigetekben gondolkoznak.” 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy szeretne WRC-futamot rendezni Paraguay, Írország, az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia is, azonban szinte minden érdeklődő esetében az anyagiháttér előteremtése tűnik a legnehezebbnek. Ez alól talán csak Szaúd-Arábia a kivétel. 

Idén Lengyelország és Lettország is WRC-futamot rendezhet a korábbi sikeres ERC versenyek után.

Friss