2024. április 29. 17:04

KezdőlapWRCAkár Skócia is otthona lehet a WRC-futamnak

Akár Skócia is otthona lehet a WRC-futamnak

-

Amennyiben Írország nem tudja előteremteni a megfelelő anyagihátteret egy WRC-futamhoz, Skócia is lehet otthona egy versenynek. 

Írország számára gyakorlatilag már csak az anyagiháttér előteremtése van hátra, hogy a WRC-naptárba kerüljön, azonban ehhez 15 millió euróra lenne szüksége az ír kormánytól. 

Amennyiben az anyagihátteret nem sikerülne biztosítani, más Egyesült Királyságban található helyszín is szóba jöhet, ahol 2019 után ismét Brit Rallyt lehetne tartani. 

“Svédországban találkoztunk David Richards-al és Hugh Chambers-szel a Motorsport UK elnökével és vezérigazgatójával, és kezdeti megbeszélést folytattunk arról, hogy Skócia is lehetne WRC-futam helyszíne – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója a Motorsport.com oldalnak. – A skót helyszín terve nagyon kezdeti státuszban van, de folytatjuk ezzel kapcsolatban is a megbeszéléseket. Kértek tőlünk néhány javaslatot, amit a következő hetekben készítünk el. A jövőben megnézzük az összes Egyesült Királyságban található lehetséges helyszínt, elmegyünk Walesbe, Skóciába és Észak-Angilába is, mert nem szeretnénk lemondani a brit WRC-futamról.” 

Három különböző helyszínen lehetne az Ír Rally vb-futam 2025-től

Amennyiben azonban Írországgal sikerülne szerződést kötni, valószínűleg nem lenne esély brit világbajnoki versenyre. 

“Ha sikerült Írországgal megállapodni, mérlegelnünk kell, hogy szükség van-e versenyre az Egyesült Királyságban is. Ha 14 versenyre bővítjük a WRC-naptárt, akkor szeretnénk több Európán kívüli versenyt is, ahogy azt már 2020-ban terveztük.” 

Friss