2024. április 28. 08:46

KezdőlapERCChris Ingram a Brit Rally bajnokságban folytatja szezonját

Chris Ingram a Brit Rally bajnokságban folytatja szezonját

-

Chris Ingram a 2024-es szezonja során a Brit Rally bajnokságot helyezi előtérbe, azonban néhány WRC2-es versenyen és egy ERC-futamon is indulni fog. 

Chris Ingram bár rajthoz állt a WRC2 mezőnyében a Monte-Carlo Rallyn, célba már nem tudott érni. A 2019-es Európa-bajnok most úgy döntött, hogy energiájának fő részét a szezon további részében a Brit rally Bajnokságra helyezi, aminek köszönhetően indulni tud a Ceredigion Rally ERC-futamon is, ugyanakkor nem zárja ki, hogy néhány WRC2-es versenyen is elindul. 

“Örömmel jelentem be, hogy az idei szezon során a Brit Rally bajnokságban állok rajthoz – írta közösségi oldalán a 29 éves Chris Ingram. – Személyes okok miatti rövid szünetet követően ismét Alex Kihurani lesz a navigátorom. Az idei brit bajnokságról az ITV Sport élőben fog beszámolni, ami nagyszerű promóciót jelent a bajnokság résztvevőinek. A teljes brit bajnokságban való részvétellel indulni tudunk egy ERC-futamon is. Szeretnék az év későbbi szakaszában megerősödve visszatérni a WRC2 mezőnyébe is. A pletykák szerint jövőre a WRC topkategóriáját a Rally2-es autók fogják alkotni, amivel csökkennének a költségek, és jobban elérhetővé válna a top kategóriában való indulás a különböző országok legjobb versenyzői számára. Alig várom már, hogy induljon a Brit Rally Bajnokság és ismét egy teljes bajnokságra tudjak koncentrálni, amire már régen volt példa.” 

A BRC hat futamos szezonja március 22-23. között a Legend Fires North West Stages versennyel kezdődik Garstang környékén. 

Friss