2024. április 28. 01:52

KezdőlapERCEgy fiatal bolgár versenyző is a HRT Racinget választotta az ERC-ben

Egy fiatal bolgár versenyző is a HRT Racinget választotta az ERC-ben

-

A 2023-as bolgár junior bajnok Aleksandar Tomov 2024-ben a HRT Racinggel versenyez az ERC Junior kategóriában.

A HRT Racing 2023-ban Norbert Maiort a Junior ERC bajnoki címig és az ERC4 kategória második helyéig vezette, és ez a remek referencia újabb versenyzőt győzött meg arról, hogy a magyar csapatban jó esélyekel indulhat a sorozatban. A bolgár Aleksandar Tomov tavaly már indult egy ERC futamon, ám Rómában még egy kategóriával alacsonyabban próbálkozott, egy Renault Clio Rally5-tel. 2024-ben a HRT Racing Peugeot-jával a teljes szezonban indul az Európa-bajnokságon.

„Megtiszteltetés számomra, hogy 2024-ben részt vehetek a rally Európa-bajnokságon. Egy Peugeot 208 Rally4-gyel fogok versenyezni, nyolc izgalmas forduló vár rám. Alig várom ezt a kihívást” – mondta Tomov, akiről ennél bővebben nyilatkozott a magyar csapat.

„Aleksandar Tomov fiatal kora ellenére már most elkezdett nevet szerezni magának a különböző bajnokságokban. Idén szeretne egy újabb lépést tenni, és egy többéves programot indítani, így a teljes szezont a rally Európa-bajnokságon tölti majd csapatunk Peugeot 208 Rally4-esével” – írta a HRT Racing közleménye.

A Yavor Brankovval közösen versenyző Tomov 2022-ben kezdte rally-karrierjét egy Hyundai i20 Coupe-val, mielőtt 2023-ban átült egy Renault Clio Rally5-re.

foto: Aleksandar Tomov

Az ERC-debütálása mellett Tomov versenyzői karrierjének másik csúcsa akkor volt, amikor tavaly szeptember elején megnyerte a Rally Bulgaria ERT Junior értékelését, az FIA European Rally Trophy egyik fordulóját.

Tomov szemtelenül fiatal, az ERC szezont nyitó, április 12-14. között rendezett Rally Hungary után tölti csak be 19. születésnapját.

Tomov
kép: HRT Racing

Herczig Patrik a tavalyi bajnokcsapattal folytatja

Friss