2024. április 28. 17:14

KezdőlapERCDakar-legenda is érdeklődik a Rally Hungary iránt, amelyre a világ másik feléről...

Dakar-legenda is érdeklődik a Rally Hungary iránt, amelyre a világ másik feléről is jön pilóta

-

Az aszfaltos versenyből murvás futammá váló Rally Hungary híre egyre több helyre eljut a világban, amit jól mutat, hogy az ötszörös Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah érdeklődését is felkeltette.

Noha egyelőre még javában tart a nevezési időszak a 2024-es Rally Hungaryre (március 27-én éjfélig lehet nevezni), az már így is elmondható, hogy várhatóan igen népes és erős mezőny gyűlik majd össze a rali Európa-bajnokság zárófordulójából annak nyitóversenyévé avanzsáló magyarországi Eb-futamra. Hogy ennek mi az oka, azt a Motorsport Mania podcastjában már Nagy Attila, Csomós Mixi navigátora, illetve Őry Kornél, a Rally Hungary szervezőbizottságának vezetője is érintette, de szóba került a verseny eheti sajtótájékoztatóján is.

Ezen az eseményen Szujó Zoltán, az MNASZ elnöke elárulta, hogy az ötszörös Dakar-győztes, de a ralizásban is rendkívül tapasztalt (2014-ben és 15-ben WRC2-es világbajnok, 2006-ban N-csoportos világbajnok, emellett 18-szoros közel-keleti ralibajnok) Nasser Al-Attiyah érdeklődését is felkeltette az új helyszínre, Veszprémbe és környékére költöző, aszfaltos futamból murvás versennyé váló Rally Hungary.

„Azt gondolom, azért lesz népes és erős a mezőny, mert a szezon első futamán mindenki ki akarja próbálni a frissen megépített technikát, ráadásul egyre kevesebb lehetősége van a versenyzőknek murván versenyezni – mutatott rá Szujó Zoltán a várhatóan nagy érdeklődés okaira, mielőtt elmesélte a Dakar-legendával történt esetet. – A tavaly decemberben, Bakuban rendezett FIA-díjátadón Nasser Al-Attiyah többszörös ralibajnok húzott félre és kérdezte meg, hogy mit érdemes tudni erről a versenyről, mert fölcsillant a szemük, amikor azt látták, hogy ez egy murvás futam. Ez nem garancia semmire, de az, hogy érdeklődik, és láttam rajta, hogy komolyan érdeklődik, az mindenképpen jó visszajelzés. Nagyon erős és tényleg nagyon népes mezőnyre van kilátás.”

A Dakar-legendát is érdekli a Rally Hungary / foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

És nemcsak az olyan nagy nevek, mint Nasser Al-Attiyah, követik figyelemmel a magyarországi Eb-futam sorsának és növekedésének alakulását.

„Mutatja, hogy valóban mennyire messze eljut ennek a versenynek a híre, hogy nemcsak Nasser Al-Attiyah érdeklődik iránta, hanem jelen állás szerint Japánból is fog érkezni versenyző és a Stohl Racing autójával fog versenyezni. Ő ugyan csak egy úrversenyző, de hozzá is eljutott a hír Japánba, és eljön ide és rajthoz áll annak ellenére, hogy semmilye értékelésben nem fog tudni részt venni” – mondta el Lakatos Róbert társrendező a Rally Hungary sajtótájékoztatóján.

Hogy kiknek a nevezésére lehet nagy valószínűséggel számítani, arról a RallyInfo Facebook-oldalán, IDE KATTINTVA tudhat meg többet.

Veszprém tárt karokkal várja az ERC-mezőnyt!

Friss