2024. április 28. 17:46

KezdőlapERCSzétlőtt harckocsik között ugratás és régi látványosság is vár a nézőkre a...

Szétlőtt harckocsik között ugratás és régi látványosság is vár a nézőkre a Rally Hungaryn

-

Elindult a Motorsport Mania podcast, amelynek első epizódjának az április 12-14 közötti Rally Hungary volt a fő témája. A szervezés kihívásairól, hagyományőrzést szem előtt tartó megújulásról, szétlőtt harckocsik között 200-zal ugratásról és az egyik legnépszerűbb magyar versenyzőpáros felkészüléséről Őry Kornél, a Rally Hungary szervezőbizottságának vezetője, illetve Nagy Attila, Csomós Miklós „Mixi” navigátora beszélt.

Az idén új helyszínre költözik a Rally Hungary – amelyre már elindult a jegyértékesítés –, ráadásul szezonzáróból idénynyitóvá lép elő a rali Európa-bajnokság magyarországi fordulója. Hogy miként állt elő ez a furcsa helyzet, milyen kihívásokat tartogatott és tartogat a szervezés, miért lesz érdemes kilátogatni a versenyre, illetve miként igyekeznek a szervezők a Veszprémben és környékén az elmúlt évtizedekben rendezett számtalan Veszprém Rally és Székesfehérvár Rally értékeit és hagyományait megőrizve, ám azokat továbbfejlesztve újat nyújtani a versenyzőknek és nézőknek egyaránt, arról Őry Kornél, a szervezőbizottság vezetője beszélt a Motorsport Mania podcast első adásában.

Arról pedig, hogy milyen kihívásokat tartogatnak a jól ismert, ám mégis több szempontból biztosan ismeretlen pályák – köztük legendás szakaszokkal –, hogy milyen lesz újra együtt versenyezni Csomós Mixivel – ráadásul új csapatban –, miként fogadják az aszfaltról murvára váltást a hazai Eb-futamon és hogyan várják az idei Rally Hungary Királyszentistvánra tervezett nagy dobását, Nagy Attila ralinavigátor szólalt meg.

A teljes adás alább hallgatható és nézhető meg, valamint IDE KATTINTVA Spotify-on is elérhető.

Friss