2024. április 27. 15:14

KezdőlapERCNemzetközi benyomások: Kenyától Észtországig ötvözi a kihívásokat a Rally Hungary

Nemzetközi benyomások: Kenyától Észtországig ötvözi a kihívásokat a Rally Hungary

-

A Kislőtér a Szafari Rally, a Nagylőtér az Akropolisz Rally kicsinyített mása? A közelgő Rally Hungary társszervezője igazán hozzáértők, például Mads Østberg véleményére alapozva magyarázza, mennyire sokrétűek lesznek a veszprémi ERC-futam kihívásai.

Idén április 12. és 14. között rendezik a Rally Hungaryt, amely ezúttal az ERC-naptár vége helyett annak elejére került, Nyíregyházáról pedig Veszprémre és annak környékére költözött. A küzdelem 13 szakaszon át fog zajlani a Veszprém Rally jól ismert terepein, amelyekről Lakatos Róbert, a verseny társszervezője érdekes nemzetközi jellemzéseket hallott a közelmúltban, többek között a nemrég a magyar bajnokságban is induló norvég Østbergtől.

„Amikor itt járt az ERC főmunkatársa, Iain Campbell, akkor például a Kislőtérre, a Márkó-Jutaspuszta szakaszra azt mondta, hogy ez a kedvenc kenyai gyorsasági szakaszára emlékezteti, és ha kivinnénk oda az állatkertből három zebrát meg két zsiráfot, akkor még a fotókon is úgy nézne ki” – mondta viccesen Lakatos a Rally Hungary hivatalos sajtótájékoztatóján.

„Amikor pedig Mads Østberg két éve megnyerte a Veszprém Rallyt, a hegyesdi gyorsasági azt mondta, hogy tiszta Észtország, és egészen otthon érzi magát – ez az időeredményén is látszott. A Nagylőteret pedig úgy jellemezte, hogy az teljesen olyan, mint az Akropolisz. Tehát ennyire változatos volt és lesz is a verseny!”

A Rally Hungary különféle jegytípusai között a motorsportmania.shop oldalon lehet válogatni.

Szujó Zoltán: „Része a játéknak, hogy belógunk a gyorsaságik mellé, de szintet kell lépnünk”

Friss