2024. április 27. 07:39

KezdőlapERCA tavalyi géposztály ezüstérmes finn versenyző az édesanyjával érkezik a Rally Hungary-re

A tavalyi géposztály ezüstérmes finn versenyző az édesanyjával érkezik a Rally Hungary-re

-

Tuomas Valila tavaly ezüstérmet tudott szerezni a Finn Rally Bajnokság SM3-as géposztályában, ebben navigátorként az édesanyja segítette, legközelebb pedig már a Rally Hungaryn indulnak Rally4-es Fordjukkal. 

Tuomas Valila eddig jórészt csak Finnországban mutatta meg gyorsaságát, amiben eddig is a versenyek többségén édesanyja, Paiva Valila segítette. 2023-ban a finn SM3-as géposztályban a második helyen záró kettős idén szeretné kipróbálni tudását nemzetközi versenyen is, ezért Rally4-es Fordjukkal rajthoz állnak a Rally Hungary-n. 

“Tavaly jónak tűnt teljesítményünk a finn bajnokság SM3-as géposztályában, de mint minden versenyző, mi is szeretnénk fejlődni – mondta Tuomas Valila a Rallit.fi oldalnak. – Ideje kipróbálni valami újat, bízunk benne, hogy Kalle Sarlin több évtizedes tapasztalatával segíteni tud számunkra a Rally Hungaryn is.” 

Nemzetközi benyomások: Kenyától Észtországig ötvözi a kihívásokat a Rally Hungary

Kalle Sarlin több évtizede dolgozik a rallysportban, és régóta Valiláék csapatának tagja is. 

“Nagyon szeretek együtt dolgozni Tuomas-szal és Paivával – mondta Sarlin. – Bárhogy is alakul egy versenyük mindig töretlen a lelkesedésük és csillogó szemmel veszik az akadályokat. Ilyen hozzáállással pedig bármire képes lehet egy versenyző. A nagy célok eléréséhet azonban komoly anyagiháttér kell, az ezen kivüli dolgokban azonban nagyon szeretek nekik segíteni.” 

Paiva Valila számára már a Rally Hungary-re való készülés is izgalmakkal teli. 

“Hihetetlenül izgalmasan telik a felkészülési időszak az első külföldi versenyük előtt – mondta Paiva Valila. – A magyar versenyen bérautót fogunk használni. Nagyon örülök, hogy Kalle Sarlin ebben a projektben is segítségünkre van, de más partnerek is fontos munkát végeznek csapatunkban. Ha ők nem lennének, esélyünk sem lenne külföldön versenyezni.” 

Friss