2024. április 29. 19:42

KezdőlapERCSzoboszlai Dominik mellett kezdett sportolni, a V-Híd Rally Hungaryn az ERC4-ben bizonyítana Bertalan...

Szoboszlai Dominik mellett kezdett sportolni, a V-Híd Rally Hungaryn az ERC4-ben bizonyítana Bertalan Márton

-

Sokan nem tudják, de Bertalan Márton még futsal játékosként kezdett el sportolni, ahol Szoboszlai Dominik mellett is játszott, a V-Híd Rally Hungaryn azonban már rally versenyzőként szeretné megmutatni gyorsaságát az ERC4-es kategóriában. 

Bertalan Márton korábban még futsal játékosként kezdett el sportolni, ahol Szoboszlai Dominik mellett is játszott. Jelenleg pedig már Szoboszlai minden idők legértékesebb magyar labdarúgójaként a Liverpool sztárcsapatát erősíti, Bertalan Márton sportágat váltott és rallyversenyzőként igyekszik megmutatni tudását.

Bertalan tavaly megnyerte a Peugeot 208 Kupát, valamint az ORB 2WD bajnokságot idén már az ERC4 mezőnyében szeretne bizonyítani a veszprémi V-Híd Rally Hungaryn. 

“Mivel sajnos a tavalyi Mikulás Rallyn baleset miatt kiestünk, ezért már nagyon várom az idei veszprémi Rally Hungary pénteki napját és az idei szezon kezdetét – mondta a 22 éves Bertalan Márton az ERC hivatalos oldalának. – Nagyon szeretem a murvát, nagy élmény vezetni rajta, talán még jobb, mint aszfalton. Bár murván kevés a tapasztalatom, kényelmesebben tudok rajta vezetni.” 

Bertalan szerint nem lesz könnyű verseny a V-Híd Rally Hungary. 

“A szakaszok klasszikus Veszprém Rally pályák, azonban a szervezők mindent megtettek, hogy valami újat hozzanak létre, ezért mindegyik pályán van valami újdonság. Nehéz verseny lesz, a jó eredmény pedig azon múlhat, hogy ki tudja elkerülni a defekteket, különösen a kétkerék-hajtású autókkal versenyzők esetében.” 

Ranga Péterék magabiztosan várják a V-Híd Rally Hungaryt

A Peugeot-os versenyző örülne, ha a legjobb 10 közé tudna kerülni kategóriájában.  

“Nagyon erős a mezőny, 20-an vagyunk a kategóriában, reálisan nézve a 10-be kerülésnek már örülnénk. Sokat jelent számunkra, hogy hazai környezetben versenyezhetünk Európa legjobb versenyzői ellen, kíváncsian várjuk, hogy milyen eredményt tudunk elérni.” 

Friss