2024. április 29. 20:21

KezdőlapERCHatalmas meglepetés! Csomós Mixi dobogón, Tempestini nyert a V-Híd Rally Hungaryn

Hatalmas meglepetés! Csomós Mixi dobogón, Tempestini nyert a V-Híd Rally Hungaryn

-

A vártnál is több drámai fordulat után meglepetés eredménnyel zárult a V-Híd Rally Hungary, Simone Tempestini első dobogós eredménye az Eb-n győzelem lett, míg Mathieu Franceschi a második, Csomós Mixi pedig harmadik helyen zárt. 

A kvalifikáció izgalmai után

az első napon is fordulatos verseny alakult ki az ERC szezonnyitó versenyén, a veszprémi V-Híd Rally Hungaryn.

A drámai fordulatokban gazdag vasárnap délelőtti verseny után

Hatalmas dráma után Martins Sesks a V-Híd Rally Hungary élén, Csomós negyedik!

délután is több meglepetés történt.

Azt követően, hogy Mikko Heikkila kiesése után Martins Sesks állt az élre, az első délutáni szakaszon még növelte a lett toyotás az előnyét, azonban a következő szakaszon eltalált egy útszéli terelő elemet, ami kitörte autójának felfüggesztését, és ő is kiállni kényszerült az élről.

Fotó: V-Híd Rally Hungary/MGR Images

Ezt követően Simone Tempestini vette át a vezetést 7.7 másodperc előnnyel az Eb-címvédő Hayden Paddon előtt és ezt az előnyt már megtudta tartani a Nagylőtéren rendezett Power Stage-en is, így a román versenyző első Eb-dobogója alkalmával azonnal a legmagasabb fokra tudott állni.

Fotó: V-Híd Rally Hungary/MGR Images

Mathieu Franceschi az előtte álló versenyzők drámái és a saját igen jó tempója után megnyerte a Power Stage-et és a második helyen zárt, miután Hayden Paddon sok versenyzőhöz hasonlóan defektet szedett össze.

Csomós Mixi és Nagy Attila az Eb címvédőt megelőzve megszerezte a dobogó harmadik fokát! Mixinek ez a második, míg Nagy Attilának az első ERC dobogós eredménye.

Fotó: V-Híd Rally Hungary/MGR Images

Csomós Mixi eleve hátrányból indult a versenyen, mivel legfőbb riválisainak jóval nagyobb murvás tapasztalatuk van, így ez helyezés még inkább felértékelődik és fantasztikus kezdést jelent az év első Eb futamán.

Ami az ORB értékelést illeti, itt Csomós Mixi magabiztosan tudott nyerni Turán Frigyes és László Martin előtt.

A következő Eb futamot három hét múlva a Kanári-szigeteken rendezik, míg a következő ORB versenyre május végén a Diósgyőr Rally keretein belül kerül sor.

 

V-Híd Rally Hungary nem hivatalos végeredménye

Friss