2024. május 05. 13:37

KezdőlapERCAlexey Lukyanuk kedvenc versenyén tér vissza az ERC-be

Alexey Lukyanuk kedvenc versenyén tér vissza az ERC-be

-

Alexey Lukyanuk is rajthoz áll a Kanári-szigetek Rallyn, ahol korábban már háromszor tudott nyerni. A ciprusi zászló alatt versenyző kétszeres Európa-bajnok idén Hyundaijal indul az ERC második futamán. 

Alexey Lukyanuk 2017-ben és 2018-ban Forddal, 2021-ben pedig Citroennel tudott győzelmet ünnepelni a Kanári-szigetek Rallyn, melyen az ötszörös győztes Carlos Sainz és a négy sikert elérő Jesús Puras után Jan Kopeckyvel és Luis Monzónnal együtt a harmadik legsikeresebb versenyzője három győzelemmel. 

2018 és 2020 Európa-bajnoka 2016-ban is nyerni tudott az ERC értékelésben, akkor azonban Enrique Cruz összetettben gyorsabb tudott nála lenni Porsche 997-tel. 

Lukyanuk 2022-ben szüneteltette karrierjét és fiatal versenyzőket oktatott, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát. 

Fog-e idén versenyezni Alexey Lukyanuk? – A RallyCafe.hu oldalnak elárulta

2023 elején a RallyCafe.hu oldalnak az orosz versenyző elárulta, hogy elképzelhető, hogy folytatja versenyzői pályafutását azonban az orosz zászló helyett más csak más lobogóval a neve mellett.  

Lukyanuk végül a Róma Rallyn és a Barum Rallyn is elindult ciprusi licenszel, a jobb1-ben pedig az ukrán Yevgen Chervonenko foglalt helyet a Skoda Fabia RS Rally2-ben. 

A 43 éves pilóta azonban nem volt elégedett navigátora munkájával, így idén az orosz Yuriy Kulikov fog navigálni, azonban már Hyundai i20 N Rally2-ben, mellyel a Kanári-szigeteken lesz első versenye. 

„Örömmel jelentem be, hogy visszatérek a Kanári-szigetek Rallyn az ERC-be, a Kanári-szigeteki Hyundaijal és i20 N Rally2 autóval – mondta Lukyanuk. – Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a kedvenc versenyemen versenyezhetünk, ahol már korábban is hatalmas sikereket értünk el, így reméljük, hogy ismét jó eredménnyel zárunk.” 

Friss