back to top
2024. május 18. 19:31

KezdőlapERCTöbb versenyző is büntetést kapott a Kanári-szigetek Rallyn, két párost kizártak

Több versenyző is büntetést kapott a Kanári-szigetek Rallyn, két párost kizártak

-

Röpködtek a büntetések a Kanári-szigetek Rally ideje alatt, többen pénz vagy időbüntetést kaptak, míg két párost ki is zártak. 

Csomós Mixiék büntetéséről már írtunk a csütörtöki nap során, azonban a magyar páros mellett még nagyon sokan kaptak különböző büntetéseket a Kanári-szigetek Rallyn. 

Csomós Mixiék büntetéssel kezdik a Kanári-szigetek Rallyt

A legsúlyosabb büntetést a 48-as rajtszámú Peugeot 208 Rally4-gyel induló bolgár Aleksandar Tomov és Yavor Brankov, valamint a 49-es rajtszámú Opel Corsa Rally4-gyel versenyző román Cristiana Oprea és Denisa-Alexia Parteni kapta. 

Tomov a pénteki nap végén olajat töltött autója motorjába, miután problémája volt a nap során az olajjal, ezt azonban egy benzinkúton vásárolt olajjal próbálta orvosolni. A felügyelők a párost kizárták, mivel a szabályok szerint tilos mindennemű külső forrásból vásárolt termék felhasználása. 

Hasonló hibát vétett Oprea is, aki ugyancsak péntek este autójába boltból vásárolt vizet töltött, itt ugyancsak a fenti szabály miatt történt kizárás. 

Ennél valamivel kisebb büntetést kaptak azonban más versenyzők is. 

Miko Marczyk és Szymon Gospodarczyk 2 perc büntetést kapott, miután a verseny során olyan gumit használtak, ami nem szerepelt az engedélyezett gumik listáján. 

Alexey Lukyanuk és Yuriy Kulikov 10 másodperces büntetést kapott, miután vasárnap, a verseny 10. Szakaszán egy lassítóban hibázott, azon áthajtott, hasonló okból kapott ugyancsak 10 másodperces büntetést Raúl Hernández és José Murado is, a spanyol páros azonban ezt a hibát a Power Stage-en követte el. 

Kanári-szigetek Rally: Rendkívül kiélezett csata végén Bonato nyert, Franceschi vezeti az Eb-t

Ivan Ares és Javier Martinez pedig 500 eurós büntetést kapott, miután a 12. gyorsaságin megálltak, azonban nem nyomták meg 1 percen belül az autóban lévő OK jelzést küldő gombot. 

A felügyelői döntésekről itt lehet bővebben olvasni. 

Friss