back to top
2024. szeptember 28. 00:13

KezdőlapERCIdén is a Barum Rally lehet a leghosszabb ERC-futam

Idén is a Barum Rally lehet a leghosszabb ERC-futam

-

A cseh Barum Rally tavaly az ERC-szezon leghosszabb versenye volt, és erre jó eséllyel pályázhat idén is, mivel a versenyzőkre több, mint 200 km versenytáv vár a legendás rallyn. 

Az ERC-szezon során eddig három versenyt rendeztek, azonban már lehet tudni a következő négy verseny hosszát is, ami alapján a cseh Barum Rally lehet a szezon leghosszabb futama. 

Ismét a maratoni szakaszokon dölhet el a Róma Rally

Az Észt Rally és Róma Rally esetében már a pályákat is közölték, azonban a cseh Barum Rally és a walesi Ceredigion Rally esetében csupán a verseny hosszát ismertették eddig a szervezők. 

Ez alapján Csehországban ismét a hagyományos Zlíni szuperspeciál szakasszal indul a verseny augusztus 16-án, majd az első teljes napon négy pálya szerepel háromszor a programban, a záró napon pedig három gyorsasági vár a versenyzőkre kétszer. Így a teljes versenytáv 201.79 km lesz. 

14 gyorsasági szakasz vár az Észt Rally mezőnyére

Két héttel később a walesi Ceredigion Rally két gyorsaságival indul augusztus 30-án, majd másnap 10, a záró napon pedig négy szakasz vár majd a versenyzőkre, így a versenytáv 193 km lesz. 

Az ERC-szezon utolsó versenyének, a lengyel Szilézia Rallynak információi még nem érhetők el. 

Friss