back to top
2024. szeptember 17. 16:28

KezdőlapERCTöbb, mint 100 versenyző, köztük öt magyar páros a Barum Rally nevezési...

Több, mint 100 versenyző, köztük öt magyar páros a Barum Rally nevezési listáján

-

Másfél hét múlva a cseh Barum Rallyval folytatódik az Európa-bajnokság, az aszfaltos versenyen több, mint 100 versenyző között öt magyar páros is rajthoz áll. 

Augusztus 16-18. között rendezik az ERC-szezon hatodik futamát, a cseh Barum Rallyt, melyen 15 gyorsaságit és 201.79 km versenytávot kell a versenyzőknek teljesíteni. 

Erre pedig összesen 106 páros vállalkozott, közülük pedig 37-en az ERC-értékelésben is részt vesznek, köztük a László Martin – Bán Viktor kettős Skoda Fabia RS Rally2-vel, míg a Bertalan Márton – Paizs Róbert és a Herczig Patrik – Varga Kristóf párosok Rally4-es Peugeot-val az ERC4-es bajnokságban. 

Az Eb-értékelésen kívül László Zoltán és Begala Tamás Skoda Fabia RS Rally2-vel, Viszló Csaba és Maricsek Miklós pedig Rally4-es Peugeot-val áll rajthoz. 

A versenyen az Eb-pontversenyének éllovasa és címvédője, Hayden Paddon és John Kennard, valamint a bajnokság második helyezettje, Mathieu Franceschi és Andy Malfoy is rajthoz áll, de a nevezők között van Efrén Llarena és Sara Fernández, Simone Tempestini és Sergui Itu, Erik Cais és Igor Bacigál, Jan Kopecky és Jan Hlousek, Dominik Stritesky és Jiri Hovorka, valamint a szokásos Ford WRC-jét ezúttal R5-ös Skodára cserélő Václav Pech jr és Petr Uhel is. 

Jó hír, hogy ugyancsak nevezett Mads Ostberg is Patrik Barth-tal, akik a Róma Rallyn egy balesetben megsérültek, azonban úgy tűnik, hogy a cseh versenyre sikerül felépülniük. 

Meglepő, de a szezon ezen részére elfogytak az MRF Team versenyzői, mivel Martins Sesks Rómához hasonlóan Csehországban sem indul, az indiai gumigyártót pedig csak Andrea Mabellini és Virginia Lenzi fogja képviselni. Llarena a Róma előtt jelentette be, hogy szakított az MRF-fel, majd Michelin gumikat használva a harmadik helyet szerezte meg Olaszországban. 

Friss