back to top
2024. szeptember 11. 10:02

KezdőlapERCErik Cais esőért fog imádkozni a Barum Rallyn

Erik Cais esőért fog imádkozni a Barum Rallyn

-

Erik Cais bár korábban a Rally2-es kategória egyik élversenyzőjének számított az ERC-ben, idén nem úgy alakulnak versenyei, ahogy azt a cseh versenyző szeretné, így a hazai futamán sem számít igazán jó eredményre, hacsak nem fog esni az eső. 

Erik Cais korábban mindig a versenyek esélyesei közé tartozott az ERC-ben, különösen a Barum Rallyn, ahol 2021-ben az élről esett ki az utolsó gyorsaságin, majd egy évvel később a negyedik, tavaly pedig a nyolcadik helyen zárt. 

A 25 éves cseh versenyző ERC-futamai azonban nem úgy alakulnak idén, ahogy tervezte, hiszen a Rally Hungaryn elért ötödik helyen mellett a Kanári-szigeteken a 15., míg Rómában 21. lett Igor Bacigál navigálásával. 

Cais nagyon nehéz versenyre számít az idei Barum Rallyn is. 

Több, mint 100 versenyző, köztük öt magyar páros a Barum Rally nevezési listáján

“Nehéz megmondani, hogy idén milyen eredményre lehetünk képesek a Barum Rallyn – mondta a cseh pilóta az ERC hivatalos oldalának. – Vannak olyan szakaszok, melyeket nem ismerek annyira, és mivel idén nem versenyeztem annyit, valószínűleg nehéz lesz jó eredményt elérni Zlínben.” 

A skodás pilóta elsősorban esőben lát esélyt jobb eredményre. 

“Nagyon szeretek a Barum Rallyn versenyezni, de jó lenne, ha esne az eső. Ez a verseny mindig nagyon nehézzé válik esőben, azonban jól ismerem ilyen körülmények között a titkait. Ahhoz, hogy ezt a tudásom kihasználjam, a lehető legnagyobb esőre van szükség. Ezért nagyon bízom benne, hogy esős verseny lesz.” 

A Barum Rallyt egy hét múlva rendezik.

Friss