back to top
2024. szeptember 11. 09:54

KezdőlapERCMares nem volt elégedett a Róma Rallyn, de fontos információkat szerzett a...

Mares nem volt elégedett a Róma Rallyn, de fontos információkat szerzett a Barum Rally előtt

-

Filip Mares számára igen nehéz versenynek bizonyult a Róma Rally, de így is sikerült pontot szereznie, és sok olyan tapasztalatot is szerzett, melyet a Barum Rallyn fel tud használni. 

„A legfontosabb, hogy a célba értünk Rómában, és gyűjtöttünk néhány információt a gumikról és az autóról is – mondta Filip Mares az ERC hivatalos oldalának. – A verseny igen nehéz volt, de sikerült megmutatni néhány szakaszon, hogy mennyire gyorsak vagyunk. Összességében nem volt állandó jó teljesítményünk, így nem lehetek vele elégedett. Azonban sokat tanultunk a gumikról, az autóról. Ezt a tapasztalatot el kell vinnünk Zlínbe, és remélhetőleg ott sokkal erősebbek leszünk.” 

Több, mint 100 versenyző, köztük öt magyar páros a Barum Rally nevezési listáján

A Barum Rallyn nagy csatára számít a toyotás versenyző.  

„Nagyon sok cseh versenyző próbál majd dobogóra állni a Barum Rallyn. Adam Březík, Domink Stříteský nagyon gyors a Hankook gumikkal, Jan Kopecký is biztosan gyors lesz és talán Václav Pech is az élmezőnyben tud lenni, aki Rally2-es autóval indul. A cseh versenyzők nagyon erősek lesznek, így Zlínben a legjobb ötbe kerülés is nagy szó lehet mindenkinek. Mi is szívesen részt vennénk ebben a csatában.” 

Mares szerint az sincs kizárva, hogy az élmezőnyben a cseh versenyzők lesznek többségben. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

„Ezen a rallyn szükség van tapasztalatra, hogy gyors legyél. Néhány versenyző már bebizonyította, hogy e nélkül is gyors tud lenni a Barum Rally pályáin, de az esetek többségében nagyon fontos a pályák ismerete és a cseh versenyzők éppen ezért tudnak igazán gyorsak lenni. Van tapasztalatuk ezeken a göröngyös, piszkos utakon. Remélhetőleg idén is sok cseh versenyző lesz az élmezőnyben.” 

A cseh ERC futamon mindig nagy nyomás helyeződik a hazai versenyzőkre Mares szerint. 

„A cseh versenyzőkre nehezedő nyomás igen nagy. Azonban szeretem a dobálós szakaszokat, úgyhogy alig várjuk a rallyt. Az biztos, hogy az eső része lehet a játéknak, és megváltoztathatja a verseny képét, mert előfordulhatnak csúszós helyek, ezért is fontos a megfelelő tapasztalat. Ez az a verseny, amelyet inkább száraz, mint nedves körülmények között szeretnék teljesíteni.” 

Erik Cais esőért fog imádkozni a Barum Rallyn

Mares a Bohemia Rallyn a második helyet szerezte meg, ami fontos volt a toyotás versenyző számára, mivel ezeket a pályákat igen jól ismeri.  

„Ez volt a hazai versenyem, és jogos azt mondani, hogy ismerem a szakaszokat, de a cseh bajnokság élén mindenki ismeri ezeket a szakaszokat, így elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Le tudtuk győzni Jan Kopeckýt is, ami nem egy automatikus dolog a cseh bajnokságban, és ez sokat jelentett nekünk, mert ez azt jelenti, hogy lépésről lépésre fejlődünk, egyre gyorsabbak és gyorsabbak vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy tanultunk.” 

A Barum Rally pénteken kezdődik.

Friss