back to top
2024. szeptember 12. 14:41

KezdőlapERCHerczig Patrik nem találta a szavakat a Barum Rally végén, Bertelan Márton...

Herczig Patrik nem találta a szavakat a Barum Rally végén, Bertelan Márton a vasárnappal volt elégedett

-

Fantasztikus magyar sikerek születtek a Barum Rally ERC4-es kategóriájában, ahol Herczig Patrik és Varga Kristóf nyerni tudott, míg Bertalan Márton és Paizs Róbert harmadik lett. 

Herczig Patrik fantasztikus versenyzéssel szerezte meg első dobogós eredményét az ERC4-ben, ami azonnal győzelem is lett a cseh Barum Rallyn. 

Herczig Norbert fia a célban boldogan nyilatkozott és foglalta össze a hétvégét. 

„Nem találom a szavakat, nagyon boldog vagyok – mondta a 21 éves magyar pilóta az ERC hivatalos oldalának, aki hét szakaszgyőzelmet aratott a Barum Rally során Varga Kristóf navigálásával. – Az egész hétvégénk nagyon jó volt, minden szakaszon nagyon jól működött az autóbeállítás. Hatalmas köszönet a csapatnak, ez az autó tökéletes volt. Ezek az utak eléggé hasonlítanak a magyarokra, nagyon gyors göröngyös utak, amiket nagyon szeretek. Nem tudtam, mire számítsak, mielőtt idejöttem, de mindent megtettünk a siker érdekében.” 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Az ERC4-es kategóriában Bertalan Márton zárt a harmadik helyen, aki inkább az utolsó nap teljesítményével volt elégedett. 

„A legfontosabb, hogy dobogón zártunk, de nem vagyok igazán boldog a tegnapi eredmények miatt. – mondta Bertalan Márton. – A vasárnap azonban teljesen jó volt. Három szakaszt nyertünk, Pindulát nem csak az ERC4-ben, hanem az RC4-ben is megnyertük, szóval nagyon jó volt a tempónk, ez nagyon fontos a következő évre nézve.”

Friss