back to top
2024. szeptember 16. 20:57

KezdőlapERCIngram győzelemre hajt a Ceredigion Rallyn, de nem az ERC-értékelésben

Ingram győzelemre hajt a Ceredigion Rallyn, de nem az ERC-értékelésben

-

Chris Ingram a Ceredigion Rallyn ismét visszatér az ERC-mezőnybe, azonban elsősorban a brit bajnoki értékelést és nem az Eb-futamot szeretné megnyerni. 

Chris Ingram 2019-ben Európa-bajnoki címet tudott szerezni és az angol versenyző a tavalyi Barum Rally után ismét visszatér az Eb-mezőnybe a Ceredigion Rallyn. 

A 30 éves versenyző azonban nem feltétlenül szeretné megnyerni az Eb-értékelést a walesi versenyen, sokkal inkább a Brit Rally Bajnokság értékelésére fog koncentrálni, aminek bajnoki pontversenyében egyetlen pont hátránnyal követi az ír William Creightont. 

„Nagyon sokat jelentene a győzelem a Ceredigion Rallyn, azonban ERC-futamot még lesz időnk máskor is nyerni – mondta Ingram az ERC oldalának. – Arra kell koncentrálnunk, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk, de ebben az évben a brit bajnoki cím megszerzése a prioritás, ezért erre kell koncentrálnom. Ez a verseny egy kicsit olyan lesz, mint bemenni az oroszlán barlangjába, vagy inkább a walesi sárkány barlangjába? Sok gyors helyi, walesi pilóta lesz a ralin, köztük a csapattársam, Meirion Evans, akinek nagy esélye van a győzelemre. Ez lesz az első aszfaltos versenyem a Rally2-es Toyotával, ennek ellenére magabiztosnak érzem magam és az autó teljesítményét is aszfalton. Azt hiszem, sokat fejlődtem az aszfaltos teljesítmény terén az elmúlt néhány évben.” 

Friss