2024. április 23. 08:58

KezdőlapF1Piastri és az Alpine hatására újabb F1-es ülés kelt el 2023-ra

Piastri és az Alpine hatására újabb F1-es ülés kelt el 2023-ra

-

Nagy valószínűséggel a Fernando Alonso Aston Martinhoz szerződése által elindított, az Oscar Piastri és az Alpine közötti egyet nem értés hatására hatalmasra duzzadt lavina útjából ugrott el a Williams azzal, hogy bejelentette: 2023-ban is Alexander Albon lesz az egyik versenyzője.

Nem maradtunk a 2023-as mezőny pilótafelállásával kapcsolatos bejelentés nélkül ma sem, azaz a Magyar Nagydíj után zsinórban harmadik napja jön valamilyen bejelentés a versenyzői piacot illetően. Ezúttal a Williams volt soron, amely vélhetően az Alpine-Piastri saga hatására lépett, és bejelentette: több évre szóló megállapodást írt alá Alexander Albonnal.

A továbbra is Red Bull-támogatott thai-brit versenyző a tavalyi évet a partvonalon kívül töltötte, miután az energiaitalosok lecserélték őt Sergio Pérezre. Végül a Williams dobott neki mentőövet, ő pedig hétről hétre meghálálta a bizalmat, és teljesítményével a csapat vezére lett. Az idén amellett, hogy rendszeresen gyorsabb Nicholas Latifinél, már két alkalommal is pontot szerzett a mezőny leggyengébb autójában, miközben csapattársának ez még egyszer sem sikerült.

Nem véletlen, hogy Jost Capito csapatfőnök „izgatott” a közös folytatás miatt, ami szerinte nagy sikerekhez vezeti a csapatot a jövőben. „Ő egy kemény versenyző, aki népszerű és lojális csapattagnak bizonyult. Örülünk, hogy stabil alapot fog biztosítani számunkra ahhoz, hogy folytassuk a fejlődést az F1 új korszakában.”

A The-Race.com úgy tudja, miután a két red bullos istálló egyikében sem volt üresedés, a Williams elsődleges joggal rendelkezett arról, hogy megtartsa őt a jövőben, amivel most éltek. A bejelentés időzítése pedig aligha véletlen, hiszen Albon neve is felmerült az Alpine lehetséges jelöltjei között, amennyiben a franciáknak nem sikerül megtartaniuk Oscar Piastrit.

A Williams ezzel megakadályozta, hogy még többet veszítsen a Piastri-Alpine balhén, az ausztrál pilóta ugyanis alighanem hozzájuk ment volna kölcsönbe, ha Alonso nem dobbant az Aston Martinhoz. Így viszont vagy maradni fog az Alpine-nál, vagy a McLarenhez igazol, és, ha emiatt Albont is elveszítették volna, az jókora csapással ért volna fel.

A thai brit versenyző egyébként nem mulasztott el humorizálni egy kicsit, és gyakorlatilag lemásolta Piastri tegnapi, Alpine-szertődésre kiadott cáfolatát. „Úgy értesültem, hogy a beleegyezésemmel a Williams Racing ma délután kiadott egy sajtóközleményt arról, hogy náluk vezetek jövőre. Ez igaz, és aláírtam egy szerződést a Williamsszel 2023-ra. Jövőre a Williamsnél versenyzem.”

Piastri egy mémmel reagált a tweetre, és gratulált Albonnak a szerződéshosszabbításhoz.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss