vasárnap, augusztus 14, 2022
KezdőlapF124 Forma-1-es futam is jöhet 2023-ban

24 Forma-1-es futam is jöhet 2023-ban

-

- Hirdetés -

A Forma-1 első embere, Stefano Domenicali szerint októberben jöhet a végleges 2023-as naptár. Akár 24 futammal.

Ahogy az F1 is egyre inkább lábra kap a Covid-19 által letarolt világban, úgy növekszik az érdeklődés a nagydíjrendezés után. Stefano Domenicali, az F1 ügyvezető igazgatója szerint már nagyban dolgoznak azon, hogy is álljon össze 2023. Ebbe akár az is előfordulhat, hogy minden eddiginél több versenyt zsúfolnak bele.

- Hirdetés -

Szeretnénk megtartani az egyensúlyt a nézők kiszolgálása és a költséghatékonyság között” – mondta el Domenicali 2023 kapcsán. “Egy márciustól novemberi tartó Forma-1-es szezon sok erőforrást igényel. Az érdeklődés (a versenyrendezés iránt) viszont óriási. Ennél többet egyelőre nem nagyon mondhatok, hiszen jelenleg a részleteket dolgozzuk ki. Könnyedén elképzelhető, hogy több verseny lesz jövőre. 25-nél viszont biztosan kevesebb.

A 2022-es versenynaptár egyik legbizonytalabb pontja Spa-Francorchamps. A közönségkedvenc belga aszfaltcsíkkal kapcsolatban több versenyző is megjegyezte, sajnálná, ha kikerülne a körforgásból 2023-tól. Az idei szezon egyébként március huszadikán, Bahreinben kezdődött. Az utolsó, 22. versenyt november 20-án rendezik Abu Dhabiban.

- Hirdetés -
SourceRaceFans

Friss