2024. április 26. 16:13

KezdőlapF1Elképesztő drónfelvétel a Williams-gyárról, ahol épp nagytakarítás zajlik

Elképesztő drónfelvétel a Williams-gyárról, ahol épp nagytakarítás zajlik

-

Két legyet ütött egy csapásra a Williams Forma-1-es istállója, amely lélegzetelállító módon kalauzol minket körbe a gyárában, mindeközben pedig bemutatja, mi történik ott a nyári leállás alatt.

Javában dübörög a nyári szünet a Forma-1-ben, ám ez nem jelenti azt, hogy a csapatok lelakatolják a bázisuk kapuját, majd odaadják a portásnak a kulcsot, hogy „majd két hét múlva jövünk.” Mert, bár 14 napon át az autók építésével és tervezésével kapcsolatos munka tilos, vannak olyan feladatok, amelyeket csak ebben az időszakban lehet elvégezni: mégpedig a konditerem, az étterem, az irodák a munkaterületek takarítását, gépek karbantartását.

A Williams marketinges csapata pedig úgy gondolta, a nyári leállás a pihenés mellett arra is remek alkalom, hogy drón segítségével bemutassák a Grove-ban található központjukat, és a takarító személyzet között és fölött röpködve elkalauzoljanak minket az összes épületbe, beleértve a világ egyik legnagyobb magánkézben levő F1-es autógyűjteményét tartalmazó Williams élményközpontba. A szélcsatornát ugyanakkor csak kívülről láthatjuk, aligha véletlenül…

A szemfülesebb nézők ráadásul apró gegeket is kiszúrhatnak a videóban, mint például az irodában pingpongozó és tetőn napozó alkalmazottakat, vagy az éppen a versenyzők overalljait teregető hölgyet, esetleg a tavalyi Williamsben ücsörgő férfit.

Az idei autók ugyanakkor nem jelennek meg, mert azok a többi felszereléssel együtt a versenyműhelyben már letakarva várják, hogy szűk két hét múlva felpakolják őket a Belgiumba induló kamionra.

Alább a Williams által a Twitteren közzétett videórészletet tekintheti meg, a teljes, közel 4 perces felvétel ITT érhető el.

Forrás:Williams

Friss