2024. március 28. 20:50

KezdőlapF1Mick Schumacher jövőjéről nyilatkozott a Haas csapatfőnöke

Mick Schumacher jövőjéről nyilatkozott a Haas csapatfőnöke

-

Egyelőre nem tudni, hogy Mick Schumacher jövőre is a Haas-istállóban versenyez-e, ahogyan azt sem, hogy egyáltalán láthatjuk-e a Forma-1-ben. Főnöke ezt nem árulta el, azt viszont elmondta, hogy mikorra hozhatnak döntést.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elismerte, hogy továbbra is nyitott kérdés Mick Schumacher Forma-1-es jövője, hiszen még semmilyen egyeztetéseket nem folytattak a 23 esztendős pilótával a folytatásról. A Haas német versenyzőjével kapcsolatban nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, amelyek szerint nem lesz maradása a csapatban jövőre. Steiner erről nem beszélt, de azt elmondta, hogy mikorra várható döntés.

„Nem igazán tudom, hogy mit csinált Mick, de nem beszéltünk vele a jövő évi ülésről. Ő nem beszélt velünk róla, és mi sem beszéltünk vele. Meg akarjuk nézni, hogy mi történik – mondta a csapatfőnök a RacingNews365.com podcastjában, majd említést tett arról is, hogy Schumachert az Aston Martinnal is összeboronálták, még mielőtt a silverstone-i istálló bejelentette Fernando Alonso érkezését. – Ez az Aston Martin-dolog nagyon gyorsan történt, így senkinek sem volt ideje elgondolkozni rajta, de voltak pletykák, hogy ő (Schumacher) ülhet Vettel helyére. Ezeknek viszont elég hamar vége szakadt. Nem figyeltük, hogy mások mit csinálnak.”

Sebastian Vettel, Aston Martin, Mick Schumacher, Haas, Brit Nagydíj
Vettel utódja biztosan nem lesz Fotó: Andy Hone/LAT Images/Haas

Steiner ezután megerősítette, hogy Schumacher jövőjéről a Ferrarival közösen fognak dönteni, hiszen a német pilóta továbbra is a maranellóiak kötelékébe tartozik. A csapatfőnök elmondta, hogy „semmi egyoldalúság” nem lesz egyik fél részéről sem, amit leginkább úgy lehet értelmezni, hogy a Ferrari nem fogja Schumacher megtartására kötelezni a Haast, ha az nem akarja meghosszabbítani versenyzője szerződését, és ők sem ragaszkodnak a némethez, ha a Ferrarinak más tervei lesznek vele.

A döntés a csapatfőnök szerint valamikor az európai szezon vége után, azaz legkorábban a szeptember 11-i Olasz Nagydíjat követően születhet meg.

Schumachernek jót tett a nyomás

Kétségtelen, hogy Mick Schumacher nem úgy kezdte az idei évet, ahogyan azt várni lehetett tőle, dzsiddai és monacói balesete pedig több milliós kárt okozott a csapatnak. A szezon előrehaladtával azonban összeszedte magát, és a Brit Nagydíjon megszerezte első pontjait az F1-ben, majd rögtön ezután, az Osztrák Nagydíjon ismét a legjobb tízben végzett.

A német pilóta azonban már az első pontszerzésnél korábbra datálja azt az időszakot, amikor elkezdett jobban teljesíteni. „Szerintem már a pontszerzés előtt is erősek voltunk, csak ez olykor nem látszott. Ha részletesen visszatekintünk – nekünk rendelkezésünkre állnak azok a részletek, amelyek a kívülállóknak nem –, nagyon erős teljesítményeket látunk például Miamiból vagy Kanadából. Úgy érzem, hogy egyes versenyeken nem volt szerencsénk, míg Silverstone-ban és a Red Bull Ringen igen.”

Mick Schumacher, Haas, Magyar Nagydíj
Kétségtelen, hogy javult a teljesítménye Fotó: Andy Hone/LAT Images/Haas

Schumacher elismeri, hogy időbe telt neki és a csapatnak megtalálni a helyes irányt, de végül sikerült. Emellett szerinte az is segítette, hogy a rossz eredmények és balesetek miatt egyre nagyobb nyomás nehezedett rá.

„Az év eleje elég kemény volt, bizonyos szempontból talán azért, mert még mindig arra koncentráltunk, hogy tavaly miként mentek a dolgok. Talán túl sok mindent akartunk abból átmenteni az idei évre. Amint viszont rájöttünk, hogy nem biztos, hogy ez a helyes út, elkezdtünk változtatni mind a megközelítésen, mind a vezetésemen. Amit pedig igazán leszűrhetünk ebből, hogy élvezem a nyomást, a jelek szerint mindig is élveztem. Ha visszatekintünk a Forma-3-ra vagy Forma-2-re, mindig a legnagyobb nyomás alatt teljesítettem a legjobban. Volt néhány jó versenyünk, és azt remélem, hogy még lesz is. A munka nem állt meg.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss