2024. április 26. 18:08

KezdőlapF1Wolff tör-zúz, de nem büszke rá – Horner szerint könnyű húzni az...

Wolff tör-zúz, de nem büszke rá – Horner szerint könnyű húzni az osztrák agyát

-

Christian Horner szerint nem nehéz kihozni a sodrából kollégáját és egyik legfőbb riválisát, a Mercedes F1-es istállóját irányító Toto Wolffot. A Red Bull csapatfőnöke ugyanakkor hangsúlyozta, nem személyeskedésről van szó.

Amennyire Max Verstappen és Lewis Hamilton tavaly nem kímélték egymást a pályán, legalább annyira, ha nem még keményebben küzdött egymással a pályán kívül a Red Bull és a Mercedes. A rivalizálás pedig nem mindig volt éppen szépnek vagy sportszerűnek mondható, ami főként a két csapatfőnök, Christian Horner és Toto Wolff médián keresztüli üzengetéseiben csúcsosodott ki.

A felek azóta persze lehiggadtak, ami vélhetően nagyban köszönhető annak, hogy az idei évre a Mercedes visszaesett, és nincs harcban az év végi elsőségért. Horner most a Sky Sportsnak elmondta, miként tekintett kettejük tavalyi rivalizálására.

„Ebben semmi személyes nincs. Toto az Toto. Fenomenális munkát végzett a Mercedesszel. Nyilván nagyon más közegből érkezett a sportba, mint én, hiszen ő a pénzügyi világból jött. És nagyon könnyű húzni az agyát, ami látszik is, és néha hatással van rá. Amikor pedig versengtek – és a tavalyi év annyira intenzív volt, ráadásul az első alkalom, hogy ilyen helyzetbe került –, mindig érdekes látni, hogy miként reagálnak az emberek. Amikor fejhallgatókat törne össze, akkor tudod, hogy elkaptad őket.”

A Bose valószínűleg nem örült ennek a jelenetnek

Horner természetesen a tavalyi Szaúd-arábiai Nagydíjon történt esetre gondolt, amikor Wolff dühében az asztalához vágta a fejhallgatóját, miután Max Verstappen befékezett Lewis Hamilton előtt, utóbbi pedig nekiment. De volt fejhallgató dobálás az Abu-dzabi Nagydíj utolsó körében is.

Hogy Hornernél azért nem látunk ilyeneket, mert – mint mondta –, ő a motorsportban nőtt fel, és ezáltal jobban tudja kezelni a hasonló helyzeteket és a különféle szurkálódásokat, vagy egyszerűen az eltérő személyiségéből fakadnak ezek, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre Wolff sem büszke arra, amikor elveszíti a fejét.

„Nem vagyok büszke rá, hogy fejhallgatókat török össze, de ez vagyok én. Ilyenkor még mindig az agresszív gyerek tör elő belőlem, akinek igencsak nehéz gyerekkora volt. Szó szerint meg kellett küzdjek azért, hogy elfogadjam magam” – nyilatkozta a Financial Times-nak az osztrák üzletember.

Hogy kettejük közül ki a jobb csapatfőnök, azt alighanem lehetetlen objektívan megítélni. Horner szerint ezt nem is neki kell eldönteni, és különben is, mindketten a saját dolgukra koncentrálnak. Az idén ez pedig igencsak eltérő feladatokat jelent, hiszen míg Wolffnak az a dolga, hogy valahogy visszaterelje a Mercedest a győzelmi ösvényre, addig Horner a csúcson levő Red Bullt igyekszik újabb világbajnoki címhez segíteni.

 

Friss