2024. április 19. 19:40

KezdőlapF1Hamilton átverte az FIA-t, mert nem szereti, ha megmondják, mit tegyen

Hamilton átverte az FIA-t, mert nem szereti, ha megmondják, mit tegyen

-

Nem mondott igazat a piercingjeiről Lewis Hamilton, miután az FIA bekeményített, és elkezdte betartatni a már jó ideje érvényben levő szabályt. A Mercedes pilótája szerint versenyzőtársai sem fogadták el, hogy ő más, csapatának viszont kerek-perec megmondta, hogy nem rendszabályozhatják.

Lewis Hamilton bohócot csinált az FIA-ból az idei szezon elején kirobbant ékszerügyben, ezt ő maga vallotta be a Vanity Fairnek adott nagyinterjúban, amikor elárulta, valójában csak megbotránkoztatni akarta az embereket azzal, hogy olyan helyen is van piercingje, ahonnan nem lehet csak úgy levenni azt. A hétszeres világbajnok kijelentette: soha nem szerette, ha megmondják neki, hogy mit csináljon.

Niels Wittich, az FIA egyik újonnan kinevezett versenyigazgatója az idei szezon elején úgy döntött, elkezdi betartatni az ékszerekre és tűzálló alsónemű viselésére vonatkozó, évek óta érvényben levő szabályozást, mert azt eddig senki sem vette elég komolyan. A pilóták többsége azonban úgy érezte, ennél jóval fontosabb ügyekkel is foglalkozhatnának, néhányan pedig viccet csináltak az FIA hirtelen szigorából.

Köztük volt Lewis Hamilton is, aki a Miami Nagydíj sajtótájékoztatójára ékszerekkel aggatta tele magát, majd kijelentette, nem tud megszabadulni az összes fémékszerétől, mert „mint mondtam, legalább kettőt nem tudok levenni, az egyiknek a helyét pedig nem igazán fedném fel.”

A miami sajtótájékoztatón

Hamilton előbb a Monacói Nagydíj utánig kapott haladékot arra, hogy a nehezen eltávolítható ékszereit is levegye, orrpiercingjét pedig végül ki is szedette, miközben a másik testékszeréről már nem esett szó. A Mercedes versenyzője a Vanity Fairnek elárulta, azért nem, mert olyan valójában nincs is neki.

„Csak átvertem őket. Nincs máshol semmilyen piercingem. De imádom, hogy azt gondolták: »Basszus, átszúrta a tökeit?«” – ismerte be, majd kifejtette, hogy az egész szigorítás ellene irányult, mert „én vagyok az egyetlen, aki ékszereket visel.” Utóbbi állítás ugyanakkor nem állja meg a helyét, hiszen a mezőnyben többen is ékszerrel versenyeztek eddig, jóllehet, az valószínű, hogy Hamilton viselte a legtöbbet.

Nem szereti a szabályokat

Az egész hercehurcáról a 37 esztendős pilótának egyébként az a véleménye, hogy „az emberek imádják a hatalmat, és, ha érvényesíthetik azt. Gyerekkorom óta – szabályok. Soha nem szerettem, ha megmondják, hogy mit tegyek.”

A Mercedesnél pedig többnyire nem is mondják meg neki, mert eleve úgy érkezett meg a csapathoz 2013-ban, hogy kikötötte: teljes szabadságot szeretne abban, hogy mit csinál a pályán kívül. „Ez vagyok én, ezeket a dolgokat csinálom, úgyhogy soha ne próbáljatok meg kontrollálni ebből a szempontból. Mindent bele fogok adni ebbe, és segíteni fogok nektek bajnokságokat nyerni, és meg fogom mutatni, hogy az, ha mások vagyunk, nem rossz dolog a brandeteknek” – idézte fel akkori szavait.

Lewis Hamilton, Mercedes, Abu-dzabi Nagydíj, tetoválás
A tetoválásai miatt is sok kritikát kapott Fotó: Steve Etherington/Mercedes

Természetesen mindez csak úgy működhetett, ha közben a pályán kimagaslóan jól teljesít. Sokan felkapták például a fejüket 2019-ben arra, amikor a Szingapúri Nagydíj előtt közvetlenül még New York-i divathéten partizott a Tommy Hilfigerrel, majd az utolsó pillanatban érkezett csak meg a másik időzónában levő helyszínre. Ezután viszont óriási kört autózva megszerezte a pole pozíciót, majd megnyerte a versenyt.

„Ha ezeket az egyéb dolgokat fogom csinálni, akkor meg kell jelennem és oda kell tennem magam, kiemelkedőt kell nyújtanom. És [Szingapúrban] a valaha volt legjobb körömet futottam, az emberek pedig azt kérdezték, hogy »Hogy a fenébe csinálta ezt?«”

Hamilton tehát mostanra bőven kiharcolta magának azt, hogy ne rendszabályozza a csapata, az FIA szabályai ugyanakkor rá is ugyanúgy vonatkoznak, mint bárki másra. Persze, vannak, akiknek soha nem lesz szimpatikus az életmódja, de ő látszólag magasról tesz erre, az eredmények pedig őt igazolják. És nemcsak a szurkolók között akadnak kritikusai, hanem elmondása szerint a versenyzőtársai körében is, akik közül sokan a kezdetektől fogva furcsán néztek rá.

„Nem éreztem úgy, hogy tárt karokkal fogadtak, illetve, hogy elfogadtak. Isten tudja ezek közül a versenyzők közül hányan mondták, hogy »Egy Forma-1-es pilóta nem ilyen. Nem így viselkedik, nem így csinálja a dolgait. Tetoválások? Na azt már nem! Egy Forma-1-es pilótának nincsenek tetoválásai. Egy Forma-1-es pilótának nincsen személyisége, és piercingjei«”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Vanity Fair

Friss