2024. április 20. 12:22

KezdőlapF1Az idei év eddigi 10 legjobb rádiózása

Az idei év eddigi 10 legjobb rádiózása

-

Feszült üzeneteknek és vidám éneknek egyaránt lehetünk fültanúi, a 2022-es év nyári szünetig lezajlott versenyeiből válogatott rádiózásokban.

A válogatás, amelyben újra hallhatjuk Norrist énekelni, vagy éppen Sergio Perezt tüsszenteni, a Forma-1 hivatalos YouTube csatornáján kapott helyet. A leggyakoribb szereplő a Ferrari lett, Leclerc és Sainz is két-két alkalommal hallható.

Charles Leclerc, Ferrari, Spanyol Nagydíj
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Charles Leclerc megszerezte a pole pozíciót a Spanyol Nagydíjon meglepetten mondta csapatának, hogy senki sem áll a rajtrácson, mire érkezett a válasz, hogy csak állítsa le az autót a célvonalnál, melyet a monacói meg is tett.

Lando Norris ismét dalra fakadt, Imolában szerzett 3. helyét ünnepelte, amikor újabb jó hír érkezett a fülére. A csapatmérnöke William Joseph levezető körén közölte a brit pilótával, hogy mivel ma van az ő édesanyjának a születésnapja, ígéretett tett arra, hogy amennyiben dobogón végez Norris, süt neki is egy tortát. Ezután Lando felajánlotta a győzelmet Charlottenak és énekelve kívánt neki boldog születésnapot.

Carlos Sainz motorja felmondta a szolgálatot az Osztrák Nagydíj során, aki ezt az alábbi formában jelezte csapatának: „Nem! Motor! Motor! Nem! Nem! Nem!

A pályán elmaradt a baleset

Zhou előzési kísérlete igencsak kockázatosra sikerült Monacóban, miközben próbálta Tsunodát maga mögé utasítani megcsúszott és átvágta a sikánt. Szerencsére nem lett ütközés a vége, de a kínai megemlítette, hogy egy új nadrágra szüksége lesz a manőver miatt.

Guanyu Zhou, Alfa Romeo, Monaco
Fotó: Antonin Vincent / DPPI / Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Kevin Magnussen és a Haas erősen kezdte az idei szezont, a Bahrainben szerzett 5. helyet kicsattanó örömmel fogadta minden csapattag.

George Russell nem kis meglepetésre megszerezte az első rajtkockát a Magyar Nagydíjon, az öröm természetesen itt sem maradt el.

Max Verstappen a Spanyol Nagydíjon véletlenül deaktiválta a DRS-t, miután az nagyon inkonzisztensen működött. A holland jól láthatóan feszült volt, miközben mérnöke próbálja arra rávenni, hogy a következő lehetőségnél csak egyszer nyomja meg a gombot.

Max Verstappen, Red Bull, Spanyol Nagydíj
Fotó: Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Charles Leclerc az élről csapódott a falba a Francia Nagydíjon, ami miatt érthető módon roppant idegesen kiabált a rádióba.

Carlos Sainz folyamatosan kapta fülére az instrukciókat a Ferraritól Silverstoneban, miközben épp arra koncentrált volna, hogy jól kapja el az újrarajtot. Kissé idegesen ezért kéri is csapatát, hogy mivel Hamiltonra kell figyelnie, aki nyomást gyakorol rá, kicsit hagyják őt most békén.

Sergio Pereznek Magyarországon okozott némi problémát az allergia. A mexikói háromszor is beletüsszent a rádióba, a csapattól pedig annyi érkezik válaszként, hogy „egészségedre„.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:F1/YouTube

Friss