2024. április 26. 20:01

KezdőlapF1Helmut Marko: Gasly pótlására Hauger a következő a sorban

Helmut Marko: Gasly pótlására Hauger a következő a sorban

-

Helmut Marko szerint Dennis Hauger a következő versenyző az AlphaTauri ülésére, miután Juri Vips kikerült a junior akadémiáról.

Vips a Red Bull teszt- és tartalékpilótája volt néhány hónappal ezelőttig, amikor is elbocsátották, mert egy, az interneten közvetített videójátékozás során rasszista sértést használt. Valószínűleg ő lett volna a Red Bull első számú opciója, ha felmerül az igény, hogy egy junior pilótát léptessenek elő a Forma-1-be. Nélküle úgy tűnik, Hauger az új első számú kiszemelt.

A Motorsport.com-nak adott interjújában Marko beszélt a Vips kirúgásáról szóló döntésről. Kijelentette, hogy a Red Bullnak nem volt más választása, mint eltávolítani az észt versenyzőt az akadémiáról a média visszhangja miatt.

Az angol média olyan sz*rvihart indított el, hogy a Red Bull Racingnek nem volt más választása, mint eltávolítani őt. Én személy szerint úgy gondolom, hogy 21 éves és bocsánatot kért.

Dennis Hauger
Fotó: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Vips az incidenst követően a közösségi médián keresztül bocsánatkérő nyilatkozatot adott ki. Míg a Red Bull felbontotta a szerződését a csapatukkal, addig Vips maradt a Forma-2-ben a Hitech Grand Prix-nél.

A játék a probléma Marko szerint

Helmut Marko megemlítette, hogy frusztrált a helyzet miatt, és problémaként említette, hogy Vips egy videojátékkal játszott.

Engem az zavar, hogy ez egy hülye videójáték közben történt, mert délután nincs jobb dolguk. Nem értem, hogy lehet ezt két percnél tovább csinálni, de hé, ilyenek a fiatalok. Én nem tudok vele mit kezdeni. Max is ezt csinálja a szimulátoros versenyzéssel.

Furcsa módon a Hitech csapatfőnöke, Oliver Oakes hasonló aggodalomra hivatkozott a csapat Vipsről szóló nyilatkozatában.

Nem tudom, miért streamelt Call Of Duty-t a napnak ebben az időpontjában. Biztosan vannak olyan dolgok, amelyek sokkal hasznosabbak lettek volna a karrierje szempontjából!

Vips távozásával Hauger lett az új kedvenc

Miután Vips kikerült a kalapból, a Red Bullnak új első számú jelöltre van szüksége. Pierre Gasly a pletykák szerint 2023 után, de még az is előfordulhat, hogy annál korábban, akár az év végén is távozhat a Red Bull második csapatától. Bár senki sem tudja, hogy mi vár az alakulatra az átigazolási szezonban, a Red Bullnak résen kell lennie.

Dennis Hauger
Dennis Hauger a Hungaroringen | Fotó: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Arra a kérdésre, hogy Gasly távozása esetén ki lenne a következő, aki pályázhatna az AlphaTauri ülésre, Marko a Forma-2-es pilótát, Haugert említette opcióként.

Dennis Hauger hihetetlen módon uralta a Forma-3-at” – mondta Marko.

Neki most a Formula 2-ben vannak hullámvölgyei, nem kiegyensúlyozott. A döntő tényező egyértelműen a teljesítmény és semmi más. Ez azonban változhat.

Azok, akikről azt hittük, hogy képesek rá, hirtelen már nem tudták megcsinálni, és fordítva. Ezért nehéz jóslatokat tenni.

Négy fiatal várja, hogy lehetőséget kapjon a legnagyobbak közt

A Red Bullnak jelenleg négy junior pilótája van a Forma-2-ben. Hauger mellett Jehan Daruvala, Liam Lawson és Ayumu Iwasa versenyez még ebben a kategóriában a csapat támogatásával. Érdekesség, hogy négyük közül épp Hauger áll a legrosszabbul a tabellán, ugyanis ő 67 ponttal a 12. helyen tanyázik. Daruvala a 4., Iwasa a 7., Lawson pedig a 8. helyen áll a ponttáblán.

Pierre Gasly, Helmut Marko
Pierre Gasly és Helmut Marko | Fotó: Clive Rose/Getty Images / Red Bull Content Pool

A Red Bull és Marko szerencséjére Gaslynak 2023-ig szóló szerződése van az AlphaTaurival, és az is könnyen előfordulhat, hogy a lassan szárnyra kapó pletykák ellenére marad a csapatnál. Ez legalább még egy évet adna a csapatnak arra, hogy felmérhessék azt, hogy a négy junior versenyző közül ki a legmegfelelőbb egy Forma-1-es ülésre.

Friss