2024. március 29. 11:03

KezdőlapF1Új főszponzor érkezhet a Haas-hoz

Új főszponzor érkezhet a Haas-hoz

-

Günther Steiner elárulta, hogy a Haas „nagyon jó beszélgetéseket” folytat potenciális partnerekkel, köztük egy lehetséges új főszponzorral.

A Haas idén főszponzor nélkül versenyez, miután az előszezonban az ukrajnai orosz invázió miatt elváltak útjaik az Uralkalitól és Nikita Mazepintől.

A GPFansnak nyilatkozva Steiner megerősítette, hogy a Haas „talpraáll” majd a szakítás pénzügyi következményeit követően, és hozzátette: „Úgy gondolom, hogy a végén jól fogunk kijönni ebből, mert pontokat gyűjtünk.

Arra a kérdésre, hogy az F1 népszerűségének növekedése, és a Haas javuló pozíciója a konstruktőri tabellán hogyan befolyásolja a csapat iránti érdeklődést, Steiner azt mondta: „Ó, jelenleg elég sokan vannak [akik nézni akarják].

Kevin Magnussen, Haas F1 Team, Magyar Nagydíj
Kevin Magnussen, Haas F1 Team, Magyar Nagydíj | Fotó: Andy Hone / LAT Images / Haas F1 Team

Úgy értem, mit jelent ebben az esetben a sorban állás? A sor három ember, de nincs olyan sok cég, amelyik [ennyi pénzt] fizetne neked, de nagyon jó tárgyalásokat folytattunk, és remekül halad a dolog.

Remélhetőleg, ha minden jól megy a következő egy-két hónapban be tudunk jelenteni valamit.

Arra a kérdésre, hogy ez az állítás egy esetleges új főszponzorra is vonatkozik-e, Steiner azt felelte: „Remélhetőleg egy főszponzorról is szó van, de ez még nem biztos.

Fehér autóval vágott neki 2022-nek a csapat

A Haas a spanyolországi szezon előtti teszteken egy egyszerű fehér festést kapott, miután eltávolította az Uralkali kék és piros színét. Ezt követően született meg a döntés, hogy a csapat felbontja a Mazepinnel kötött megállapodást, Kevin Magnussen visszatérését pedig a második tesztre, Bahreinbe jelentették be.

Mick Schumacher, Kevin Magnussen
Mick Schumacher, Kevin Magnussen | Fotó: Mark Sutton / LAT Images / Haas F1 Team

Az év eleji eseményekre reflektálva Steiner hozzátette: „Kezdetben az érdeklődés abból állt, hogy a pilóták olcsón akartak nálunk versenyezni, mert azt hitték, hogy küszködünk, meg minden ilyesmi. Ez nem jött be.

Az emberek látják, hogy mit csinálunk. Alapvetően tökön rúgtak minket, de még mindig talpon vagyunk és erősen szereplünk. Az emberek hisznek ebben. Tudják, hogy jobbra is képesek vagyunk, mint amit most csinálunk.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:GPfans

Friss