2024. április 26. 03:33

KezdőlapF1Felipe Massa üzent Leclercnek, türelemre intené a monacóit

Felipe Massa üzent Leclercnek, türelemre intené a monacóit

-

A Ferrari korábbi versenyzője, Felipe Massa kifejtette gondolatait a Ferrari és Charles Leclerc eddigi hibáiról az idei szezonban.

Felipe Massa szerint Charles Leclercnek „türelmesnek” kell maradnia, és el kell kerülnie a nyilvános „harcot” a Ferrarival a kudarcok közepette.

A 2022-es erős szezonkezdet után, amely során Leclerc az első három futamból kettőn győzelmet aratott, az ő és a Ferrari erőfeszítései, hogy bajnoki címet szerezzenek, a különböző megbízhatósági problémák, a megkérdőjelezhető stratégiai döntések és az időnkénti versenyzői hibák miatt meghiúsulni látszanak.

Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A 22 futamból 13-at teljesítve Leclerc 80 pontra van Max Verstappentől, míg a Red Bull közel 100 pontra elhúzott a Ferraritól a konstruktőri versenyben.

A nézeteltéréseket a háttérben kell rendezni Massa szerint

A lejtmenet ellenére azonban Massa – aki 2006 és 2013 között a Ferrarinál versenyzett – hangsúlyozta, hogy Leclercnek és a Scuderiának zárt ajtók mögött, közösen, nyugodtan kell megoldaniuk a problémáikat.

Hozzátette, hogy ha hagyják, hogy a média rákapjon és ezáltal tovább fokozza a feszültséget, az csak még nagyobb kárt okozna az idei programjuknak.

Arra a kérdésre, hogy ő mit érezne Leclerc helyében a Sky Sports F1 Any Driven Monday című műsorában, Massa azt mondta: „Hát, belül biztos, hogy egyáltalán nem boldog.

De türelmesnek kell lennie. Ha most elkezd veszekedni, az nem segít a csapatnak, de Charlesnak sem.

Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Azt sem szabad elfelejteni, hogy [a Francia Nagydíjon] elkövetett egy hibát, amivel elszalasztott egy nagyon jó lehetőséget arra, hogy megnyerje a futamot és megszerezze a megfelelő mennyiségű pontot.

Még ha nem is örülsz a döntéseknek, az elkövetett hibáknak, akkor is a megfelelő módon, profi módon kell küzdened. De nem szabad ezt mutatni kifelé, mert ha elkezded, az egyik félnek sem segít, még akkor sem, ha a Ferrari ebben az esetben több hibát követett el.

Friss