2024. március 28. 23:07

KezdőlapF1Nem dobja ki Alonsót szezon közben az Alpine

Nem dobja ki Alonsót szezon közben az Alpine

-

Ezt maga Otmar Szafnauer szögezte le. Szerinte nincs alapja azoknak a pletykáknak, hogy mivel Alonso megy az Aston Martinhoz, már nem is vele fejezik be a szezont.

A 2022-es nyári uborkaszezon egyik legnagyobb szenzációja az volt, hogy Fernando Alonso és az Aston Martin bejelentette, 2023-tól közösen folytatják. A spanyol számára a visszavonuló Sebastian Vettel helyén nyílt meg a lehetőség, ráadásul az Alpine-nal ellentétben Lawrence Stroll és az Aston Martin vezetősége megadta neki azt, amit akart: a többéves szerződést.

Ezzel együtt Otmar Szafnauer szerint nem lesz csúnya válás Alonso és az Alpine között.

(Alonso) az egyik legnagyobb erősségünk, eszünkben sincs helyettesíteni őt” – szögezte le Szafnauer. „Fernando és Esteban folyamatosan pontokat szereznek. Velük legyőzhetjük év végén a McLarent és mi lehetünk a negyedikek a konstruktőri tabellán.

Fernando Alonso jelenleg 41 ponttal rendelkezik, ami kevesebb, mint Esteban Ocon 58-a. Ezzel együtt csapattársához hasonlóan ő is fel tud már mutatni egy ötödik helyet, valamint Kanadában az első sorból indulhatott. A konstruktőri tabellán az Alpine előnye mindössze négy pont a McLarenhez képest.

Bár Alonso távozik, Szafnauer nincs felé nehéz érzésekkel. „Az első naptól fogva nagyon jól kijövünk. Ő is egy kompetitív alkat, ezt pedig nagyon szeretem. Én is ugyanolyan elánnal akarok eredményeket elérni. Nem számít, hogy jövőre az Aston Martin versenyzője lesz, tudom, hogy amíg nálunk van, addig is mindent bele fog adni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss