2024. április 25. 21:17

KezdőlapF1Üdvözli a feltámadó Mercedest Max Verstappen

Üdvözli a feltámadó Mercedest Max Verstappen

-

Na persze van egy adag opportunizmus is Verstappen szívélyes üdvözletében: hátha a németek is elcsennek néhány pontot a Ferraritól.

A 2022-es Forma-1-es szezon első fele nagyrészt arról szólt, hogy tudja megnehezíteni a Ferrari az üresen hagyott trónra tavaly fellépő, majd idén ottmaradni is szándékozó Red Bull dolgát. Megnehezíteni ugyan sikerült, de a Red Bull a nyári szünetig komoly erődemonstrációt tartott. Az istálló megnyert a Magyar Nagydíjig tizenháromból kilenc futamot, ebből Verstappen egymaga elvitt nyolcat. A gyengélkedő Mercedes nélkül a Ferrari ugyan stabil második erővé lépett elő, de ez a meccs még nem lefutott. A Mercedes ugyanis öles léptekkel zárkózik vissza az élmezőnybe, Lewis Hamilton például a legutóbbi öt futam mindegyikén dobogóra állhatott – Paul Ricard-on és a Hungaroringen immár csapattársával, George Russell-lel.

Verstappen előnye tetemes, nyolcvan pontos Charles Leclerc előtt. Persze minél több, annál jobb, gondolhatja a holland. Ebben pedig pontosan a felzárkózó Mercedes teljesítménye segítheti őt.

Jó, hogy versenyképesek, így még több pontot tudnak ellopni a Ferraritól!” – mondja Verstappen. „Olyan napok viszont, mint a Magyar Nagydíj szombatja, nem férnek bele. Hiába nagy egyébként az előnyünk. Összességében persze nagyon jó a helyzet, de bőven van még munkánk, bőven vannak fejlesztendő területek.

A legmesszebb menőkig egyetért Verstappen véleményével főnöke, Christian Horner is. „Tény, kellően egészséges ez az előnye, de még rengeteg verseny van hátra…

Forrás:Sky Sports

Friss