2024. április 18. 10:53

KezdőlapF1Árulkodó jel: ez lehet Schumacher következő csapata az F1-ben?

Árulkodó jel: ez lehet Schumacher következő csapata az F1-ben?

-

Jelentéktelennek tűnő, ám annál árulkodóbb jel utalhat arra, hogy a Haasszal csak a szezon végéig szerződéssel rendelkező Mick Schumacher hol köthet ki jövőre.

Miután egyre több olyan pletyka szivárog ki az F1-es paddockból, hogy Mick Schumacher szakít a Ferrarival, egy újabb – akár jelentéktelen, de az időzítés miatt vélhetően egyáltalán nem az – jel utal arra, hogy a hétszeres világbajnok fia másfelé kacsintgat. A 23 esztendős pilóta a múlt héten ugyanis elkezdte követni az Instagramon Laurent Rossit, az Alpine márkaigazgatóját.

Timo Glock, a német Sky szakértője is úgy véli, hogy ez az Alpine és Schumacher közötti tárgyalásokat sejtet a háttérben. „Nem magyaráznék bele túl sok mindent, de ez talán egy apró jel arra, hogy tárgyalások zajlanak – mondta az expilóta, majd kicsit fejtegette, hogy miként zajlik egy ehhez hasonló tárgyalás a jelen helyzetben. – Nincs fix dátum addig, amíg valamiről döntést nem kell hozni. Attól függ, hogy meddig tartanak a tárgyalások, mind a Haas, mind Mick részéről. Ha egy másik csapattal tárgyal, és megegyeznek, akkor minden gyorsan tisztázódhat. Viszont, ha nagyok a nézetkülönbségek, akkor hosszabb ideig is tarthat. De természetesen mindenki a lehető leghamarabb tisztán akar látni azért, hogy készülhessen a következő szezonra.”

Esteban Ocon, Alpine F1 Team, Magyar Nagydíj
Az Alpine lehet Schumacher következő csapata? Fotó: Alpine F1 Team

A Haas részéről Günther Steiner csapatfőnök korábban kijelentette, hogy a szeptember közepi Olasz Nagydíjig nem hoznak döntést, ami a német RTL szerint azért van így, mert a Ferrari bizonytalan Schumacherrel kapcsolatban, a Haas pedig erre válaszul minden egyeztetést beszüntetett a német versenyzővel.

Ezek után pedig könnyen lehet, hogy Schumacher és menedzsmentje nem várja ölbe tett kézzel, amíg a Scuderia és a jelenlegi csapata ajtót mutat neki, hanem a dolgokat a saját kezükbe véve megpróbálnak lecsapni Fernando Alonso megüresedett helyére. Arra a helyre, amelyet az Alpine legszívesebben Oscar Piastrinak adna, a tavalyi F2-es bajnok viszont inkább a McLarenhez menne.

Apja ellenfele és munkatársa is kiállt mellette

A Haast és annak csapatfőnökét az idén már többen kritizálták amiatt, hogy támogatás helyett csak szükségtelen terhet rak a szezont igencsak rosszul kezdő Schumacherre. Most az a Norbert Haug vette védelmébe fiatal honfitársát, aki a Mercedes motorsport-részlegének korábbi vezetőjeként előbb a Ferrarival a McLaren-Mercedest legyőzni igyekvő Michael Schumacher életét próbálta megkeseríteni, majd 2010 és 2012 között együtt dolgozott az F1-be visszatérő hétszeres világbajnokkal.

Mick Schumacher, Haas, Magyar Nagydíj
Mick Schumacher a Magyar Nagydíjon Fotó: Andy Hone/LAT Images/Haas

„Ausztriában Lewis Hamiltonnal csatázott. Kerék a kerék elleni párharcot vívott egy hétszeres világbajnokkal. Bárki, aki képes erre, egyértelműen nem egy tehetségtelen futottak még kategóriájú pilóta” – mondta a 69 éves Haug a Sky News-nak.

„Ha támogatsz egy versenyzőt, és megadod neki a lehetőséget, akkor a dolgok javulni fognak. Egy pilóta versenyló, nem pedig tanyasi ló. Bátorítani kell – szúrt oda a Haasnak, majd elmondta, a Belga Nagydíjon jó teljesítményt vár Mick Schumachertől. – Spa az egyik kedvenc pályája, amelyen már a Forma-3-ban és a Forma-2-ben is nagyszerűen versenyzett. Ennélfogva nagyon bízom itt Mickben.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Sky Germany

Friss