2024. április 19. 02:13

KezdőlapF1A Ferrari tehetetlen, Leclerc nem érti Verstappen tempóját

A Ferrari tehetetlen, Leclerc nem érti Verstappen tempóját

-

Charles Leclerc állítása szerint a Ferrarinál is értetlenül állnak Max Verstappen és a Red Bull belgiumi gyorsasága előtt. A monacói pilóta szerint esélyük sem volt az időmérőn, és furcsállná, ha a versenyen lenne.

A világbajnoki pontversenyben második helyen álló, a Max Verstappennel szembeni 80 pontos hátránya ellenére az év végi elsőségről még nem lemondó Charles Leclerc is elképedt a Red Bull spái időmérőn mutatott fölényén. A monacói pilóta mintha már arról is letett volna, hogy a versenyen elkaphatják a hollandot.

„Van bennünk némi potenciál, mert nem készültünk annyit az időmérőre, mint normál esetben, a különbség Maxhoz képest viszont kissé aggasztó – nyilatkozta a Sky Sportsnak az időmérőn elért negyedik helyével a 16. rajtkockát megszerző Ferrari-pilóta. – Elképesztően gyorsak, és a hétvége kezdete óta ez a helyzet. Nem igazán tudjuk ennek a magyarázatát. Dolgoznunk kell és a legjobbunkat nyújtani holnap, de a jelek szerint találtak valamit ezen a hétvégén.”

A 15. helyről rajtoló Verstappenhez hasonlóan egyaránt hátrasorolásos büntetéssel sújtott monacói még egy helyet javíthatott volna a rajtpozícióján, de ehhez a neki több mint 8 tizedet adó hollandot kellett volna megelőznie, ami szerinte semmilyen módon nem lett volna kivitelezhető.

„Nem, messze túl gyorsak, semmit sem tehettünk, ami változtatna a holnapi rajthelyünkön. Meg kellett volna vernünk ma Maxot, de az autónk egyszerűen nincs azon a szinten, mint az övék” – nyilatkozta Leclerc, aki a gumijával kapcsolatos hibáról (a Ferrari új szetten küldte ki, miközben használt gumikon akarta) pedig elmondta, hogy „meg fogjuk beszélni, hogy mi siklott félre.”

A Ferrari még abba kapaszkodhat, hogy megtankolt autóval nem lesz ekkora a különbség a Red Bullokhoz képest, de Leclerc azért nem bízik a csodában, ami a pole-ból induló Carlos Sainz esélyeire nézve sem jó jel.

„Versenytempóban sokkal közelebb állunk egymáshoz, legalábbis pénteken ez volt a helyzet, úgyhogy meglátjuk, de ekkora időmérős különbség után furcsa lenne, ha a futamon ugyanolyan gyorsak lennénk, mint ők” – összegzett.

Amennyiben Spában nem tud faragni a hátrányán, Leclerc-nek még nehezebb dolga lesz, hiszem akár 80 pontnál nagyobbra is nőhet a lemaradása a pontversenyben, és a belgiumi után már csak 8 futam lesz hátra a szezonból.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Sky Sports

Friss