2024. május 05. 13:44

KezdőlapF1Leclerc: furcsa volt a Red Bull tempóelőnye

Leclerc: furcsa volt a Red Bull tempóelőnye

-

A Milton Keynes-i alakulat kettős győzelmet aratott a Belga Nagydíjon, Leclerc peidg úgy látja, hogy a Ferrarihoz képest további tempóelőnyre tettek szert Verstappenék.

A holland a 14. rajtkockából indult a versenyen, de gyorsan utat tört magának a mezőnyben. A kockás zászlónál Verstappen előnye több mint 17 másodperc volt Perezzel szemben, míg a legközelebbi Ferraris, Carlos Sainz majdnem fél percet kapott a futamon.

Úgy tűnik, hogy a Red Bull 2022-ben mindkét bajnoki címet megszerzi, mivel jelenleg kényelmes előnnyel vezet mind a versenyzők, mind pedig a konstruktőrök tabelláján.

A Ferrari bajnoki esélyei egyre csökkennek

Az utóbbi pár verseny nem alakult jól a maranellói alakulatnak, egyre távolabb kerülnek az egyéni és a csapatbajnoki elsőségtől egyaránt. Arra a kérdésre, hogy számított-e ilyen erős hétévégére a Red Bulltól, Leclerc azt válaszolta:

Nem, nagyon-nagyon meglepődtem a kvalifikáción és a versenyen egyaránt.” – mondta.

Ha megnézzük, hogy mennyire voltunk a középmezőnytől, akkor azt hiszem, nagyjából ugyanúgy szerepeltünk, mint a szezon első részében, de ők egyszerűen sokkal gyorsabbak voltak nálunk is, szóval nagyon furcsa.

Charles Leclerc, Ferrari, Belga Nagydíj
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Nyilvánvalóan nem érzem jól magam. Mindezeken kívül ott van még a tempó. Carlos és én is úgy érezzünk az autóban, hogy minden teljesen rendben van. Aztán megnézzük a tempót a Red Bullhoz képest, és ők teljesen más bolygón vannak.

Meg kell ezt értenünk, és remélhetőleg Zandvoortig meg is értjük, és visszakerülünk olyan közel a Red Bullhoz, mint amennyire szezon első részében voltunk.

Leclerc a hatodik helyen fejezte be a versenyt, miután büntetést kapott a boxutcában történt gyorshajtásért.

Friss