2024. április 20. 05:18

KezdőlapF1Másodperceken múlt Gasly indulása Belgiumban

Másodperceken múlt Gasly indulása Belgiumban

-

Pierre Gasly autójának technikai problémája volt, ami csak a verseny rajtja előtt néhány perccel jelentkezett, és arra kényszerítette az AlphaTauri pilótáját, hogy a boxból induljon.

Amikor a felvezető kör megkezdődött, érezhető rés keletkezett ott, ahol Gasly AlphaTaurija állt volna, mivel a csapat úgy döntött, hogy a francia a boxutcából indul. Gaslynak először azt mondta az AlphaTauri, hogy előfordulhat az is, hogy nem tud részt venni a versenyen, azonban másodpercekkel később autója újra életre kelt, így a boxutca végén sorakozhatott fel csapattársával, Yuki Tsunodával együtt.

Pontszerzés lett a vége

A kétkiállásos stratégiával Gasly a mezőny végéről indult, és a 9. helyen ért célba.

Rendkívül elégedett vagyok a futammal, és azzal, amit végrehajtottunk. A verseny kezdetén dühöngtem, mert a boxban sorakoztunk fel.” – mondta Gasly a Sky Sports F1-nek.

Nem tudom pontosan mi történt, de volt egy elektromos problémánk, és az autó nem akart beindulni. Vissza kellett tolnunk a garázsba, és akkor azt mondták, hogy lehet, hogy nem veszünk részt a versenyen. 90 másodperccel a rajt előtt azonban az autó újra életre kelt.”

Pierre Gasly, AlphaTauri, Belga Nagydíj
Fotó: Peter Fox/Getty Images / Red Bull Content Pool

A futam elején tapasztalt problémák ellenére sikerült a pontszerzés, ami magát Gaslyt is meglepetésként érte.

Még meg is lepődtem, hogy sikerült visszajutnunk a legjobb 10-be, különösen az elmúlt néhány futam után. Rendkívül boldog vagyok emiatt. A stratégiát tekintve ma határozottan jó döntéseket hoztunk; sikerült az alávágás és elég agresszívek is voltunk.” – folytatta Gasly.

Azt hiszem, Alex elég sokat segített nekünk a verseny vége felé azzal, hogy feltartotta a többieket, így csak sikerült kihasználni a friss levegő nyújtotta előnyöket és az autó tempóját, illetve a megfelelő stratégiai döntést meghozni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss