2024. március 29. 01:50

KezdőlapF1Meglepte Hornert a Mercedes taktikai hibája

Meglepte Hornert a Mercedes taktikai hibája

-

A Red Bull és Christian Horner arra számított, George Russellt is beveti a Mercedes a győzelemért Zandvoortban. Az első végül Verstappen lett.

Hazai pályán, a zandvoorti Holland Nagydíjon tizedszer nyert futamot 2022-ben Max Verstappen. A vb-címvédő előnye ezzel már 109 pont az őt követő, egyaránt 201-201 ponttal álló Leclerc-Pérez pároshoz képest. A Red Bull részéről a csapatfőnök, Christian Horner arra számított, nehezebb dolguk lesz, hiszen a Mercedes mindkét versenyzőjével, Hamiltonnal és Russellel is rohamozott a győzelemért.

Meg is lepte Hornert a vártnál könnyebb siker.

Kihozod a hazai versenyződet, aki 105 ezer hazai drukker előtt vezeti a versenyt, hogy az megkapja a friss lágy gumikat. Ezzel átadod a pozíciót a Mercedes versenyzőinek. Érdekes volt számomra, hogy ezek után nem hagyták kint George-ot hátvédnek Lewis számára. Abban a pillanatban, hogy ő kiment, kaptunk egy direkt csatát, gumielőnnyel. Mire eljöttek előttünk a bokszfalnál, már egymás mellett voltak. Onnantól meg csak kézben kellett tartani a versenyt” – foglalta össze a maga szempontjából a történteket Horner.

A Mercedes két versenyzője közül így végül csak Russell ünnepelhetett a dobogón, míg Hamilton negyedik lett. Még Horner is elismeri, hogy az ellenfélnek több volt a versenyében.

A 2 az 1 elleni szituációtól féltem a legjobban. Amikor aztán George kiment, maradtunk egy az egy ellen.

Maga Verstappen külön nem kérte a csapatát arra, hogy lágyat tegyenek fel neki. Az viszont egyértelmű volt, hogy ki kell jönnie, és nem bírja végig a versenyt. De bízott a csapatában.

Nem kértem tőlük semmit, bíztam abban, hogy a jó döntést hozzák. Így is lett. Kihívtak, visszaestem, de aztán George is jött a bokszba. Meglepően jól tudtam rögtön kezdeni, a sebességelőnnyel pedig meglett a másik Mercedes is.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Autosport

Friss