2024. április 26. 15:31

KezdőlapF1Russell: Nem ezt vártuk, de jó látni, hogy közeledünk

Russell: Nem ezt vártuk, de jó látni, hogy közeledünk

-

Folytatódott George Russell egészen elképesztő sorozata, miszerint minden egyes futamon a második és az ötödik hely között zárt.

Legyen akármilyen probléma a Mercedes háza táján, George Russell a kiegyensúlyozottság mintapéldánya. Eleve már az megsüvegelendő tény, hogy az angol minden egyes versenyt be tudott fejezni. Ha pedig ezt megtoldjuk azzal a statisztikai érdekességgel, hogy Russell mindegyiket a második és az ötödik hely között tette, még inkább megsüvegelendő a teljesítménye.

Így volt ez a Holland Nagydíjon is, ahol hatodszor állhatott fel a dobogóra. A taktika Zandvoortban jobban jött ki számára csapattársához képest, aki végül csak negyedikként futott be, miután sokáig úgy volt, még a győzelemre is lehet esélye.

Egészen hihetetlen tempót mutattunk csapatként” – foglalta össze csapata szempontjából a versenyt Russell a futam utáni sajtótájékoztatón. „Tudom, hogy az eredmény nem igazán az, amit vártunk magunktól. Ez viszont óriási önbizalmat ad nekünk a továbbiakra. Jó volt látni különböző csapatokat a dobogón, azt meg pláne, hogy mi is egyre inkább közeledünk a legfelső fokhoz a teljesítményünknek köszönhetően.

Russell úgy érzi, kihozta a maximumot a maga személyes szempontjából is a versenyből. „Igen, abszolút. Ha valaki a verseny előtt azt mondja, hogy én leszek a második, biztos, hogy boldog lettem volna vele. Csapatként viszont, azt gondolom, esélyünk volt a győzelemre is. Kockáztattunk a taktikánkkal, de a tempónk mindenképp megvolt a győzelemhez. Büszke vagyok a munkára, amit elvégeztünk. Tudtuk, hogy minél hátrébbról vágunk neki a versenynek, annál nagyobb kihívás lesz. Sajnálom, hogy Lewis végül nem lehetett itt, ő is megérdemelte volna.

Forrás:FIA

Friss