2024. április 16. 18:05

KezdőlapF1Wolff Hamilton dühéről: Mi vagyunk a versenyzők boxzsákjai

Wolff Hamilton dühéről: Mi vagyunk a versenyzők boxzsákjai

-

Toto Wolff szerint normális az, hogy a versenyzők a rádióban rajtuk töltik ki frusztrációjukat. Lewis Hamilton is ez a kategória.

Rosszul jött ki a Mercedes taktikája Lewis Hamilton szempontjából a Holland Nagydíj végén, miután a csapat úgy döntött, őt nem hívja ki kerékcserére. Ezzel a hétszeres világbajnok a kopott közepeseken kellett volna, hogy maga mögött tartsa Max Verstappent. Ez a csata tulajdonképpen akkor eldőlt, amikor a Mercedes kikapta közülük George Russellt is, így a holland és a győzelem között már csak egy Mercedes állt.

Hamilton végül nem hogy Verstappent, hanem a csapattársat és Charles Leclerc-t sem tudta maga mögött tartani. Az ezzel kapcsolatos véleményét pedig a Mercedesre zúdította a csapatrádión keresztül. A csapatfőnök Toto Wolff nem haragszik rá.

Az embert ilyenkor elragadják az érzelmek. Engem is” – védi meg Hamilton kirohanását Wolff. „Versenyzőként meg pláne kiadja magából mindenki. Ezt talán meg sem tudják akadályozni. Mi vagyunk az ő boxzsákjuk. A hányós zacskó a repülőn. És ez mindig így nézett ki a frusztrált versenyzők és a bokszfal között.

Hamilton Wolff szerint tisztában volt, mi várhat rá a versenyen. „A futam előtt ezt megvitattuk, és úgy döntöttünk, vállaljuk ezt a kockázatot. Összességében aztán sajnos nagyon rosszul sült el számára. Viszont több pozitívumot is magunkkal vihetünk Zandvoortból, és ezt is megvitattuk vele. Az autó gyorsabb. De sajnos ilyen helyzetben egy versenyzőnél is nehéz jó döntést hozni, hát még ha a csapattárs is versenyez vele. 10 éve ez megy. Az egyik elégedett lesz, a másik csalódott.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Autosport

Friss