2024. április 20. 08:22

KezdőlapF1Ezzel a különleges festéssel versenyez a Ferrari Monzában (videó)

Ezzel a különleges festéssel versenyez a Ferrari Monzában (videó)

-

Lerántotta a leplet a Ferrari az Olasz Nagydíjra készült egyedi festéséről, amivel a patinás olasz márka fennállásának 75. évfordulóját ünnepli a Tifosi előtt Monzában. 

Részben besárgul a Ferrari az idei szezon 16. futamára. A csapat már tegnap elhintette a közösségi médiában, hogy valami különlegessel készül a hazai futamára, amikor közzétette sárga csapatruházatát a monzai futamra. Eközben a paddockban is elkezdett feltűnni a sárga szín a maranellóiak garázselemein – ebből az is kiderült, hogy Leclerc és Sainz is javarészt sárga sisakban és sárga overallban versenyez majd –, szerda délelőtt pedig biztossá vált, hogy ma délután megláthatjuk, miként újul meg az F1-75-ös kinézete a hétvégére.

Íme:

A sárga az alapító Enzo Ferrari szülővárosának, Modenának a színe, és a kezdettől fogva jelen van a csapat logójában is, de ennyire hangsúlyosan gyári F1-es Ferrarin eddig csak egyszer volt jelen: az 1961-es Belga Nagydíjon a helyi versenyző, Olivier Gendebien megkapta a lehetőséget, hogy egyszeri alkalommal a maranellóiak pilótájaként induljon, és ehhez egy teljesen sárgára festett cápaorrú 156 F1-et kapott, amivel végül negyedik lett.

A Scuderia egyébként legutóbb a 2020-as Toszkán Nagydíjon alkalmazott egyedi festést, akkor 1000. F1-es futamukat ünnepelték.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Ferrari

Friss