2024. március 29. 12:45

KezdőlapF1Hamilton büntetést kapott az Olasz Nagydíjra

Hamilton büntetést kapott az Olasz Nagydíjra

-

Csak a mezőny végéről kezdheti a hétvégi Olasz Nagydíjat Lewis Hamilton, miután a Mercedes úgy döntött, hogy beveti idei negyedik belső égésű motorját.

Miután a Holland Nagydíjon sokáig a győzelemért csatázott, Lewis Hamiltonnak valószínűleg kármentéssel fog telni az Olasz Nagydíj, hiszen motorcsere miatt csak a mezőny végéről kezdheti majd meg az 53 körös viadalt. A Mercedes azok után döntött a hétszeres világbajnok idei negyedik V6-osának (egy szezonban három engedélyezett) bevetése mellett, hogy a Belgiumban a Fernando Alonsóval történt ütközésben megsérült a hármas számú motorja, és nem lesz bevethető Monzában.

A csapat tájékoztatása szerint továbbra is dolgoznak az erőforrás megmentésén, és ha mást nem is, egyes elemeit megpróbálják használhatóvá tenni a szezon hátralevő részére, hogy azokat pénteki szabadedzéseken bevetve ne kelljen újabb büntetést elszenvedniük.

A Mercedesnek Monzára azonban nem volt más választása, mint új motort adni Hamiltonnak, ami egyéb erőforrás-elemek cseréjét is maga után vonja, így a 37 esztendős pilóta az időmérőn elért helyezésétől függetlenül a 20. helyről indulhat majd vasárnap, feltéve persze, ha más nem kap szintén rajtrács végére sorolásos büntetést.

Papíron Monza jó helyszín lehet arra, hogy Hamilton felzárkózzon az élmezőnybe, a Mercedes egyenesbeli tempója azonban gondot jelenthet. A szezon leggyorsabb pályáján ráadásul sokszor DRS-vonatok alakulnak ki (amikor több autó vonatkozik egymás szélárnyékában), amelyekben nagyon nehéz az előzés.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss