2024. április 23. 22:38

KezdőlapF1Schumacher sisakfestése is részt vesz az Olasz Nagydíjon

Schumacher sisakfestése is részt vesz az Olasz Nagydíjon

-

Noha versenyez egy Schumacher a hétvégi Olasz Nagydíjon, kívülről olyan lesz, mintha kettő lenne, hiszen a hétszeres világbajnok egykori festése is „pályára lép” Monzában.

Különleges gesztust tett Esteban Ocon az Olasz Nagydíj előtt. Az Alpine francia versenyzőjéről köztudott, hogy gyerekkorában rajongott Michael Schumacherért, és a mindenkori sisakfestését is ez határozza meg. Monzában azonban nem pusztán vörös sisakban fog versenyezni, hanem egy az egyben átvette a hétszeres világbajnok 2006-os szezonban használt festését, így tisztelegve példaképe előtt.

„Nagyon sok érzelem tör elő belőlem, amikor ránézek erre a sisakra. Minden itt van, ami jellemez engem versenyzőként – mutatta be a közösségi oldalain közzétett videóban a Schumacher-festést. – Ez nyilván tisztelgés a nagy Michael Schumacher előtt, a sisak hátulján az összes Olasz Nagydíjon aratott győzelmével. Úgy gondoltam, hogy Monzába érve mindannyiunknak eszébe jut, ahogy a vörös sisak vezeti és megnyeri a versenyt. A Forma-1 iránti szenvedélyem és az, hogy mennyire hajtok, hogy a csúcsra érjek, mind Michaelnek köszönhető.”

„Amit a sisakon láttok, mind Michael ötletei. Rajta van a sárkány, illetve a tetején az Eiffel torony, amit mindig a sisakomon viselek, és szintén Michaeltől származik. Az oldalán látható az aláírásom, amit szintén az ő aláírása inspirált. Minden, ami inspirál, és az első gokartos sisakom, amit az apukám készített, nagyjából ilyen volt. A színeit is egészen mostanáig viseltem, ez határoz meg versenyzőként. Örömmel fogom viselni ezt a sisakot az Olasz Nagydíjon, és remélem, hogy szerencsét hozni.”

Miként említette, Ocon nem először versenyez Schumacher sisakdizájnjával, hiszen már gokartos korában is ment vele:

Nem az Alpine francia versenyzője azonban az egyetlen, aki egyedi festéssel készült Monzára. A Ferrari pilótái egyaránt új színezést villantottak, igazodva a Scuderia 75. évfordulós sárga festéséhez, de az Alfa Romeo hazai versenyére Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü is új bukóval készült. Hasonlóan tett Pierre Gasly is, aki nemcsak csapata hazai futamát ünnepelheti, hanem első F1-es győzelmének második évfordulóját is. De nemcsak ő nyerte első versenyét a legendás pályán, hanem Sebastian Vettel is, aki szintén új sisakkal készült utolsó monzai fellépésére, és első győzelme mellett a pálya 100. évfordulójára is megemlékezett. Végül, de nem utolsó sorban pedig Mick Schumacher is újított, és visszatért a sárga színhez, némi csavarral. Íme:

Sainz monzai sisakja

Leclerc monzai sisakja

Csou monzai sisakja

Bottas monzai sisakja

Vettel monzai sisakja

Gasly monzai sisakja

Schumacher monzai sisakja

Forrás:Twitter

Friss