2024. április 25. 05:37

KezdőlapF180 Verstappen-drukkert csíptek nyakon a rendőrök Monzában

80 Verstappen-drukkert csíptek nyakon a rendőrök Monzában

-

A Holland Nagydíj után Monzában is meggyűlik a rendőrség baja a holland szurkolókkal, akik közül jó néhányan Olaszországba is elkísérték kedvencüket, és ha már ott voltak, úgy gondolták, illegális lelátó építésébe fognak.

Leleményességből jelesre vizsgázott az a 80, többségében holland szurkoló, akik megpróbálták megépíteni saját lelátójukat az Olasz Nagydíjon, a rendőrség viszont közbelépett, így az akció meghiúsult, számolt be róla a Gazzetta dello Sport internetes kiadása.

A Max Verstappent támogatni érkező, nem egytől egyig józan hollandokat az első sikán mellett található kempingben kapcsolták le, miután állványokat, csöveket és szerelvényeket vittek a kempingbe, hogy megépítsék a lelátót, amelyről igencsak jó helyről nézhették volna a versenyt. A monzai pálya kialakítása ugyanis olyan, hogy a szóban forgó kemping kerítése gyakorlatilag a célegyenes végi féktáv mellett húzódik, így, aki oda áll, a pálya egyik legtöbb akcióval kecsegtető pontját látja.

A monzai pálya célegyenese, túloldalon azzal a kempinggel, amelyben a hollandok megpróbáltak lelátót építeni Fotó: Majer Dániel

A szervezők ugyanakkor természetesen nem véletlenül adják borsos áron a célegyenes végi – zömében a pálya másik oldalán található – lelátókra a jegyeket, és nem szeretnék, hogy valaki „csak” a kemping árának kifizetésével jusson ugyanahhoz az élményhez.

Az olasz sportnapilap beszámolója szerint a rendőrség végül két teherautóval szállította el a holland szurkolók építései anyagát.

Friss