2024. április 26. 23:28

KezdőlapF1Vakbélgyulladás miatt kihagyja az Olasz Nagydíjat a Williams pilótája

Vakbélgyulladás miatt kihagyja az Olasz Nagydíjat a Williams pilótája

-

A Williams-istálló nem sokkal az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzésének kezdete előtt megerősítette, hogy Alex Albon kénytelen kihagyni a hétvége hátralevő részét, mert vakbélgyulladással diagnosztizálták. A helyét Nyck de Vries, a Mercedes tegnap még Aston Martint vezető tartalékja veszi át.

„A Williams Racing megerősíti, hogy miután ma reggel nem érezte jól magát, majd az FIA-tól és a helyi kórháztól is orvosi tanácsot kért, Alex Albont jelenleg vakbélgyulladással kezelik. Ennélfogva megerősítjük, hogy Nyck de Vries, a csapat tartalékja veszi át Alex helyét az Olasz Nagydíj hétvégéjének hátralevő részére. Alex jó hangulatban van, a csapat pedig gyors gyógyulást kíván neki.”

Ezt a közleményt adta ki a Williams-istálló nem sokkal a Forma-1-es Olasz Nagydíj harmadik szabadedzése előtt arról, hogy a szombati és a vasárnapi napon miért nem Alex Albon fog ülni az egyik autójukban.

Mindez azt jelenti, hogy a grove-iaknak a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén már vezető, azóta Franciaországban a Mercedes, az Olasz Nagydíjon pedig az Aston Martin színeiben autóba ülő Nyck de Vries – akit egyébként a Williams egyelőre kiadó jövő évi ülésére is az egyik esélyesnek tartanak – ezen a hétvégén bemutatkozhat a Forma-1-ben.

A 27 esztendős Forma-2-es és Formula E-bajnok ráadásul Nicholas Latifi csapattársaként teheti ezt, így a Williams közvetlenül össze tudja majd hasonlítani az ő és a kanadai pilóta teljesítményét, mindkettejükre igen fontos két nap vár tehát.

De Vries a Williams mellett az Aston Martin és a Mercedes tartalékja is.

Hogy Albon tényleg nincs elkeseredve, azt nem sokkal a bejelentés után a Twitterre posztolt üzenete is mutatta: „Vakbélgyulladás, műtét és a verseny kihagyása nem az, amire számítottam ezen a hétvégén. Negatívumok: kihagyni egy hétvégét, amely erősnek néz ki a számunkra és a fájdalom. Pozitívumok: súlycsökkentés Szingapúrra és klassz sebhelyek.”

Friss