2024. március 28. 14:56

KezdőlapF1Verstappen a középső ujját mutatta Russellnek

Verstappen a középső ujját mutatta Russellnek

-

Max Verstappen nem volt éppen elragadtatva az Olasz Nagydíj szombati szabadedzésén attól, hogy George Russell feltartotta őt. Olyannyira nem, hogy végül bemutatott a Mercedes pilótájának. 

A címvédőnek többször meggyűlt a baja a szabadedzések során azzal, hogy tiszta kört fusson. Pénteken barátjára, Lando Norrisra akadt ki, amikor a szintén a gyorskörét előkészítő McLaren-pilóta az utolsó kanyar előtt megelőzte, de mivel Verstappennel ellentétben nem a lágy, hanem a kemény gumikon haladt, a holland hiába hagyott magának viszonylag sok helyet, a gyorskör alatt utolérte a McLarent. A Red Bull versenyzője már az Ascari-sikán után dühösen mutogatott, majd agresszívan „ráesett” Norrisra, hogy aztán a rádióban „hihetetlennek” titulálja a történteket.

Szombaton is volt miért panaszkodnia, amikor 12 perccel a harmadik szabadedzés kezdete után a közepes gumikon igyekezett gyorskört autózni, George Russell – aki nem sokkal korábban jött ki a bokszból, tehát felvezető körön volt – azonban nem állt félre előle. A Mercedes pilótájának már az Ascari-sikán felé vezető egyenesben lehetősége lett volna félrehúzódni, ám ezt sem ott, sem később nem tette meg.

Russell rádiózásából kiderül, hogy már a második Lesmo-kanyar után közölte vele a mérnöke, hogy Verstappen gyorskörön érkezik és egy másodperccel van mögötte, Russell azonban mintha meg sem hallotta volna az üzenetet, a motorüzemmódról kezdett érdeklődni, majd nem sokkal később – Verstappen elengedése nélkül – nekivágott a gyorskörének.

Érdekes módon a másik autóban nem Verstappen, hanem mérnöke, Gianpiero Lambiase volt az, aki először beleszólt a rádióba, mondván „ez teljesen szükségtelen az előtted haladótól”, mire Verstappen azzal válaszolt, hogy „ez az”, majd amikor az Ascari féktávján teljesen utolérte a Mercedest, annyit szólt, hogy „továbbra is előttem van.” „Gyanítom, lesz egy találkozója [a felügyelőkkek]” – válaszolta Lambiase, miközben Verstappen lassított, és a középső ujját mutatta a Mercedes irányába.

Verstappen mérnökének végül nem lett igaza, a felügyelők be sem idézték Russellt, csak a Valtteri Bottast a célegyenes végén feltartó Carlos Sainzot. Ő figyelmeztetést kapott.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss