2024. április 19. 23:40

KezdőlapF1A Ferrari mégsem döntött Schumacher jövőjéről

A Ferrari mégsem döntött Schumacher jövőjéről

-

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az Olasz Nagydíjon Mick Schumacher jövőjéről is beszélt, miközben Jost Capito, a Williams csapatfőnöke tulajdonképpen megerősítette, hogy a Haas német pilótája is szerepel a listájukon, mint Nicholas Latifi lehetséges utódja.

Továbbra is rengeteg a pletyka és a találgatás Mick Schumacher jövője körül. A hétszeres világbajnok fiának az év végén lejár a szerződése a Haasszal, amely a hírek szerint nem akarja megtartani őt, konkrétum azonban továbbra sincs, így egyelőre azt sem lehet kizárni, hogy mégis hosszabbítanak vele. Mint ahogyan – annak ellenére, hogy az Autosport korábban kész tényként kezelte – azt sem tudjuk, hogy Schumacher az év végén valóban szakít-e a Ferrarival, amelynek 2019 óta a juniorpilótája.

Mattia Binotto az Olasz Nagydíj csapatfőnököknek tartott sajtótájékoztatóján a következőket mondta Schumacher jövőjéről. „Először is, el kell mondanom, hogy a Ferrari versenyzői akadémiája nagyon fontos a számunkra. Rengeteget invesztáltunk bele, és a jövőben is ezt fogjuk tenni, mert alapvető fontosságú a Ferrarinak, hogy a legnagyobb tehetségeket gondozza. Azt mondtuk, hogy Mick számára ennek a szezonnak kell jelentenie a fordulópontot. Még van hátra néhány verseny, azután pedig a Haasszal közösen megvitatjuk, hogy mi legyen a következő évvel.”

A Ferrari csapatfőnökének szavai alapján tehát egyelőre nincs kőbe vésve, hogy Schumacher valóban elhagyja a Ferrarit, és csak ezután fognak döntést hozni. Schumacher Monzában remek futamot teljesített, amelynek végén a pontszerzésre is lett volna esélye az ezt előzetesen elérhetetlennek tartó Haas autójával, ha újraindítják a futamot.

Binotto azonban a német Sky-nak ezt látva sem válaszolt arra a kérdésre, hogy Schumacher megérdemel-e egy ülést az F1-ben, azt viszont elmondta, hogy nehéz megítélni a német pilóta hétvégi teljesítményét, mert – önhibáján kívül – alig vezetett a szabadedzéseken

Günther Steiner, Haas, Mattia Binotto, Ferrari, Magyar Nagydíj
Binotto ezután fog leülni Steinerrel Fotó: Glenn Dunbar/LAT Images/Haas

A Williams-t is érdekelheti

Az Olasz Nagydíj előtt olyan sajtóhírek kaptak szárnyra, amelyek a Forma-1-be 2026-ban beszálló, de a Sauberben már az idei évben 75%-os részedesét szerző Audival boronálták össze Schumachert. A gond viszont ezzel az, hogy a még Alfa Romeo néven futó istálló vélhetően meg fogja hosszabbítani Csou Kuan-jü szerződését, így Schumachernek 2023-ban még nem lenne ott hely.

Így marad az Alpine, az Alpha Tauri és a Williams, mint kiadó üléssel rendelkező csapat, utóbbi Jost Capito, csapatfőnöke pedig a német Sky-nak elismerte, hogy Schumacher neve is szerepel az alulteljesítő Nicholas Latifi lehetséges utódjai között (már amennyiben elküldik a jelentős mennyiségű szponzorpénzt hozó kanadait).

„Természetesen az ember figyeli, hogy mit csinál a többi pilóta. Még nem döntöttünk a második ülésünkről, nyitva hagyjuk a lehetőségeinket, amelyekből sok van. Sok a feltörekvő pilóta is, ha megnézzük a Forma-2-t. Van néhány jó versenyző, aki megérdemli, hogy a Forma-1-ben legyen, de meg kell várnunk azt is, hogy mit csinál a többi csapat. Kapcsolatban vagyunk a többi csapatfőnökkel is, így viszonylag jól tudjuk, hogy mi zajlik a háttérben. Mick egy nagyon gyors és jó srác, rajta kell lennie azoknak a csapatoknak a listáján, amelyeknek még van kiadó ülése” – nyilatkozta a német szakember.

A Williams ülésére az ezen a hétvégén Alex Albon helyére beugró Nyck de Vries, valamint a grove-iak Forma-2-es juniorja, az amerikai Logan Sargeant is jó eséllyel pályázik. Utóbbinak viszont még csak a mostani az első éve az F2-ben, így kérdés, hogy mennyire állna készen az F1-re.

Ami Schumacher illeti, a javuló teljesítménye mellett marketingértéke is vonzóvá teheti őt a Williamsnek.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss