2024. március 28. 21:38

KezdőlapF1Andretti úgy készül, mintha zöld utat kapott volna az F1-be való belépésre

Andretti úgy készül, mintha zöld utat kapott volna az F1-be való belépésre

-

Mario Andretti továbbra is kitart azon célja mellett, hogy csapata helyet kapjon az F1-es rajtrácson még akkor is, ha ez a paddockban többeknek nem tetszik.

Az év elején az F1-bajnok Andretti fiával, Michaellel együtt bejelentette, hogy az Andretti csapat 2024-től csatlakozna az F1-es rajtrácshoz. A szezon során azonban az Andretti 11. F1-es csapattá válásának ötlete pesszimista reakciókat váltott ki olyan kulcsszereplőktől, mint a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, vagy az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

Néhány támogatója akad azért a projektnek a rajtrácson, hiszen a McLaren és az Alpine F1 Team vezérigazgatója, Laurent Rossi is jelezték, hogy nem bánnák, ha Andrettiék csatlakoznának a mezőnyhöz.

Tovább folynak az előkészületek

Minden egyes nap dolgozunk ezen a projekten, azzal a szándékkal, hogy 2024-ben ott legyünk a rajtrácson” – mondta Andretti.

Úgy készülünk, mintha zöld utat kaptunk volna. Michael tehát rajta van az ügyön, és erre számítunk. Természetesen nem adjuk fel. Ez egy nagyon komoly projekt számunkra, és készen állunk a befektetésre.

Őszintén szólva, eddig nyilvánvalóan rendkívül kiábrándító volt a fogadtatásunk. De ugyanakkor mi csak próbálunk előállni azzal, amit kérnek tőlünk, próbálunk mindennek megfelelni – nem tudom, mi mást tehetnénk.

Hosszú távra terveznek

A Forma-1 legutóbbi Concorde-megállapodása 200 millió dolláros nevezési díjat ír elő minden új belépő számára, amelynek célja, hogy biztosítsa az új csapatok hitelességét, és pénzügyi csomagot adjon a meglévő F1-es alakulatoknak a felhígult pénzdíjak ellensúlyozására.

Mario Andretti
Mario Andretti | Fotó: Penske Entertainment: Chris Jones

Míg a 200 millió dolláros összeg rövid távon segítene a meglévő csapatoknak, addig hosszú távon valószínűleg a pénzdíjukat fenyegető új szereplő lehet az ellenállás egyik oka.

Amikor megkérdezték tőle, hogy szerinte egy Andretti csapat hozzáadott értéket jelentene-e az F1 számára, ragaszkodott ahhoz, hogy az Andretti Global F1 egy hosszú távú projekt.

Azt hiszem, hozzá tudnánk tenni. Dolgozunk azon, amink van, és minden szándékunk megvan arra, hogy részesei legyünk ennek.” – tette hozzá.

Ilyen értelemben csalódást okoz [az ellenállás], mert hosszú távon próbálunk csatlakozni a Forma-1-hez. Ez olyasmi, amit garantálni tudunk. Ha az ember ilyen típusú befektetést eszközöl – nem fog ki-be lépkedni. Úgy gondolom, hogy ez mellettünk szól. Ez egy nagy befektetés minden cégnek, és azt gondolnád, hogy szívesen látnak… De még mindig küzdünk, próbáljuk megnézni, hogy meg tudunk-e felelni mindannak, amit kérnek.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss